Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Χρησμός Στουρνάρα: Η Τράπεζα Ελλάδας βοηθάει όσο μπορεί


Μπορεί ο Γ. Στουρνάρας να διαβεβαίωσε πως είναι ασφαλείς οι τράπεζες και οι καταθέσεις αλλά τόνισε την ανάγκη συμφωνίας στο Eurogroup, προφανώς λόγω προβλήματος ρευστότητας, ενώ μετρώντας τα λόγια του είπε πως η Τράπεζα της Ελλάδας βοηθάει την κυβέρνηση όσο μπορεί και όσο της επιτρέπεται.Από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν περίμενε κανείς μία διαφορετική δήλωση από αυτή που έκανε βγαίνοντας από το Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με Τσίπρα, Δραγασάκη και Βαρουφάκη.''Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς όπως και οι καταθέσεις'' διαβεβαίωσε ο Γ. Στουρνάρας.


Όμως, πολύ μετρημένος, ο Γ. Στουρνάρας φρόντισε να στείλει το μήνυμα του για την αναγκαιότητας θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες την Δευτέρα, ιδίως τη στιγμή που γίνονται ολόενα και πιο πιεστικές οι ανάγκες ρευστότητας.

Έχει μεγάλη σημασία η επιτυχία στο Eurogroup, δήλωσε προσθέτοντας με νόημα πως με διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός πως η κυβέρνηση εργάζεται για αυτό το αποτέλεσμα.

Με τη δήλωση αυτή όλοι καταλάβαμε τις αγωνίες, για τη ρευστότητα και τις επιδιώξεις του Στουρνάρα, που προσοχή, μπορεί να είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στον Μάριο Ντράγκι.

Έτσι ερμηνεύεται πιθανότατα και ο χρησμός του για τη βοήθεια της ΤτΕ προς την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Στουρνάρας ''η Τράπεζα της Ελλάδας συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια της συνθήκης, και όσο της επιτρέπει η συνθήκη''.

Να θυμηθούμε όμως κάποια γεγονότα που προηγήθηκαν των δηλώσεων Στουρνάρα.

Ο Α. Τσίπρας προχθές ήταν πολύ αυστηρός στο μήνυμα του προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας του τόσο να βοηθήσει στο θέμα ρευστότητας, όσο και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιθετική δήλωση από τον Γ. Δραγασάκη στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.

Και όλοι πρέπει να ξέρουν πως ο Γ. Στουρνάρας είναι λόγω της θέσης του ευθέως αναφερόμενος στον Ιταλό κεντρικο τραπεζίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: