Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αμφίπολη: Τι αποκάλυψε ο Ν. Ξυδάκης για τα λεφτά που έχουν δοθεί στις ανασκαφές


O υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης αποκάλυψε πως για τις ανασκαφές στον αρχαίο τάφος της Αμφίπολης έχουν ήδη δοθεί πολλά χρήματα.«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό εύρημα. Η αρχαιολογία,γενικώς, είναι δημοφιλής στην Ελλάδα, οι ανακαλύψεις ακόμα περισσότερο και επενδύονται προσδοκίες... Στην Αμφίπολη έγινε μια προκαταβολική επένδυση... Είναι μια ευκαιρία, με βάση και τη δημοσιότητα που γνώρισε αυτό το μνημείο. Η Αμφίπολη είναι ένα πολύ μεγάλο αρχαιολογικό σύνολο. Έχουν ανακαλυφθεί πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό να δούμε όλο το σύνολο τώρα, όλη την περιοχή, η οποία είναι μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με μεγάλη ιστορική διάρκεια. 


Στο μουσείο της Αμφιπόλεως υπάρχουν ευρήματα από την νεολιθική εποχή, έως τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 984 o υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρηματοδότηση των εργασιών είπε ότι «η ανασκαφή της Αμφιπόλεως μέσα στο 2014 έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα, εξαιρετικά πολλά και είναι παράδοξο. Ενώ είχε, τυπικά, χαρακτήρα σωστικής ανασκαφής, έχει λάβει χρήματα που δεν δίνονται ούτε στις συστηματικές. Είναι πολλά τα χρήματα που έχουν δοθεί, έχει γίνει δουλειά. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας είναι ήδη χρηματοδοτημένο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: