Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο σουγιάς, τα ρούχα και οι τελευταίες συνομιλίες του Βαγγέλη. Ξεκινούν από την αρχή οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.


«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για τίποτα. Το θρίλερ για τα αίτια του θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν έχει λήξει». Αυτό τονίζουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση και έχουν ανοίξει εκ νέου τον φάκελο των ερευνών.Και αυτό γιατί η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, όπως και τα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου έχουμε στείλει τον σουγιά με τον οποίο φέρεται να κόπηκε ο Βαγγέλης, τα ρούχα και άλλα αντικείμενα από τον περιβάλλοντα χώρο. Μπορεί να εντοπίσουμε για παράδειγμα κάποιο DNA ή κάποιο εύρημα από τις ιστολογικές που θα αλλάξει τη βάση των ερευνών», λέει αρμόδια πηγή από τα Ιωάννινα.


Η ιατροδικαστική εξέταση θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον του αρμόδιου ιατροδικαστή κ. Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τότε για πρώτη φορά θα υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε και κάτω από ποιες συνθήκες. «Οι ώρες που προηγήθηκαν της εξαφάνισης του φοιτητή την 5η Φεβρουαρίου 2015 είναι εξαιρετικά σημαντικές. Εκτιμάμε ότι συνέβη κάτι που αποτέλεσε για τον Βαγγέλη τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αναζητούμε με ποιους μίλησε για τελευταία φορά και το κατά πόσο έφυγε από τη Σχολή -πηγαίνοντας προς το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός- μόνος του ή με κάποιο άλλο άτομο. Ποιες ήταν οι τελευταίες συνομιλίες του. Το σενάριο της αυτοκτονίας παραμένει το πιο πιθανό, αφού ο θάνατος προήλθε από κόψιμο φλέβας, αλλά αυτό που ερευνάμε είναι ποιες μπορεί να ήταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Αν για παράδειγμα υπήρξε προηγουμένως θύμα κακοποίησης. Αυτό πιστεύουμε ότι θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών, ιστολογικών και εγκληματολογικών εξετάσεων», προσθέτει αστυνομική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: