Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας απαντά σε εκπομπή του Ε

Η γραπτή δήλωση που ακολουθεί στάλθηκε στον αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό Epsilon με αφορμή απρεπή σχόλια που έγιναν για το πρόσωπο μου από τον δημοσιογράφο Βασίλη Χήτο. Μου ζητήθηκε να βγω στον αέρα της lifestyle εκπομπής "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ" και να μιλήσω για την τραγική κατάληξη της υπόθεσης εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τους εξήγησα γιατί δεν θέλω να μιλήσω σήμερα (αναφέρεται αναλυτικά στην παρακάτω δήλωση). Επειδή δεν θέλησα να μιλήσω καθυβρίστηκα με χυδαίο τρόπο από τον κ. Χήτο. Έστειλα σε απάντηση τη γραπτή δήλωση που ακολουθεί και η οποία ποτέ δεν διαβάστηκε στον αέρα της εκπομπής.



Η ΔΗΛΩΣΗ

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μου σήμερα το μεσημέρι δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, μου ζήτησε να βγω σε τηλεοπτική σας εκπομπή και να κάνω δήλωση για την εύρεση της σωρού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Αυτό που απάντησα είναι πως τη σημερινή ημέρα δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση σε καμία τηλεοπτική εκπομπή. Κι αυτό γιατί – όπως εξήγησα - επιθυμώ να επιλέξω τη σιωπή ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που χάθηκε.

Εξήγησα, επίσης, ότι αυτό που έπρεπε να πράξει η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης το έπραξε, έχοντας διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με την οικογένεια, παρέχοντας τη συνδρομή της όπου χρειάστηκε.

Είπα ακόμη ότι με αφορμή το τραγικό περιστατικό, η ευθύνη των αρχών ενός τόπου, είναι να δουλέψουν συστηματικά από δω και πέρα για να εξαλείψουμε από την κοινωνία μας φαινόμενα εκφοβισμού που στιγματίζουν τις ζωές των παιδιών και των νέων.

Πληροφορήθηκα πως κατά τη διάρκεια της τηλεοπτική σας εκπομπής, ακουστήκανε απρεπή και προσβλητικά σχόλια για το πρόσωπο μου από τον κ Βασίλη Χήτο.

Η στάση του και οι εκφράσεις του χαρακτηρίζουν την …. «ποιότητα» του ανδρός. 
Δεν θα μιλήσω για δεοντολογία, γιατί προφανώς δεν έχει κανένα νόημα. 
Επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών
Θωμάς Κ. Μπέγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: