Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Συγκλονιστική μαρτυρία φίλης του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν ήθελε να μπλέξει τους γονείς του - "Επιστρέφει" στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη


Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φίλη του 20χρονου δήλωσε πως ο Βαγγέλης "σε καμία περίπτωση δεν ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να εμπλέξει τους γονείς του ή την ευρύτερη οικογένεια του στο πρόβλημα που βίωνε... Αν και ήταν ανοιχτός χαρακτήρας, είχε κλείσει βαθιά μέσα του, από περηφάνια και μεγάλη αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια του, όλα όσα τον βασάνιζαν... Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, μετά και από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής -και όχι μόνο- κοινωνίας, οφείλει να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν".


"Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε "μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα".

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι "με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ". Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: