Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Προσπάθεια συμψηφισμού βλέπει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»


Προσπάθεια συμψηφισμού του ελλείμματος του 1,4 εκ. ευρώ με αλχημείες που εμφανίζουν λογιστικές διαφορές αποδίδει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στις δηλώσεις του Δημάρχου για τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου την τριετία 2009 – 2011. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να μιλά για φθηνού και προεκλογικού χαρακτήρα τεχνάσματα, καθώς όλα αυτά συμβαίνουν 60 ημέρες πριν τις εκλογές και με έγγραφα που ονομάζονται πορίσματα.«Τα επίσημα πορίσματα, οι επίσημοι έλεγχοι καθώς και κάθε διασταυρωμένο στοιχείο ορκωτών λογιστών και άλλων αρχών που έχουν ψηφιστεί και μάλιστα ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον ισολογισμό έναρξης, αποδεικνύουν περίτρανα ότι κατά τη λήξη της θητείας μας 31/12/2010 ούτε ένα ευρώ δεν έλλειπε από τα ταμεία του Δήμου, σε αντίθεση με τη λεηλασία που επισυνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, που δυστυχώς συνοδεύτηκε με τρεις θανάτους ανθρώπων αρμοδίων για τα οικονομικά του Δήμου.

Και όλα αυτά με το αυτονόητο συμπέρασμα ότι τα τρία και πλέον χρόνια ακόμη δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δήθεν ανακαλύπτουν ελλείμματα προ πενταετίας, 60 ημέρες πριν τις εκλογές», αναφέρει η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» και συνεχίζει: «Τυχόν απόνερα της επίκαιρης και επί μακρόν σοβούσας εσωστρέφειας της Δημοτικής Αρχής, δεν αφορούν την αλήθεια και τους συμπολίτες. Η μόνη αλήθεια που με δόσεις δημοσιοποιείται, είναι ότι δυστυχώς το έλλειμμα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής έφτασε στο 1.7 εκ. ευρώ περίπου, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που έγκαιρα είχαμε εκφράσει.



Να σημειωθεί ότι το εμφανιζόμενο ως πόρισμα, έγινε από υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, που μαζί με την Δημοτική Αρχή ελέγχονται από το Υπουργείο Οικονομικών και από τη Δικαιοσύνη για πιθανές ποινικές ευθύνες, σχετικά με το τεράστιο έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: