Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

"Ανάλγητη" η μεταχείριση των ΑμεΑ λέει η παράταξη Γκόντα. -Τι τονίζει ο Μ. Ελισάφ

Συνέχεια στο θέμα της διαχείρισης των εργαζομένων ΑμεΑ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, που αποκάλυψε το vimanews.gr δίνει σήμερα η παράταξη του Νίκου Γκόντα "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία". Με ανακοίνωσή της, "καταγγέλει την κοινωνικά ανάλγητη  και επιλεκτική μεταχείριση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) που εργάζονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών". Επισημαίνει δε, πως το ΔΣ με την πράξη του "να προχωρήσει σε επιλεκτική  μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, στους μισούς περίπου εργαζόμενους, λειτούργησε ύποπτα και άκρως ρατσιστικά. Σε αυτή την ανάλγητη πράξη είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τέτοιου είδους αποφάσεις με αδιαφανή και ύποπτα για την περίοδο κριτήρια που την οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς. Δεσμευόμαστε ότι θα αποκαταστήσουμε σύντομα την νομιμότητα και την δικαιοσύνη στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, όπως επίσης και σε κάθε χώρο του Δήμου, που θα  παρατηρηθούν φαινόμενα αποκλεισμού και ρατσισμού".


Ο Μ. Ελισάφ...
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Βήμα Στον Πολίτη", της "ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ". Όπως ανέφερε, στόχος της διοίκησης είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. "Η βιωσμότητά της σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη" είπε και συνέχισε: "Δεν απολύσαμε κανέναν.Υπήρχε πρόγραμμα για τα ΑμεΑ με διάρκεια 3+1 χρόνια. Στη συνέχεια και αν χρειαζόταν είχαμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουμε άτομα, αλλά πλέον δεν μπορείς να κάνεις προσλήψεις. Σύμφωνα με το Νομοθέτη, εάν χρειάζετσαι καποια απο αυτά τα άτομα και εντάσσονται στις ανάγκες τότε έχεις δικαίωμα να μονιμοποιήσεις κάποιους. Έτσι, εφαρμόσαμε την αξιολόγηση. Φτιάξαμε ειδικό έντυπο, το στείλαμε στους Προϊσταμένους και είδαμε ποιους χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας".

Και η απάντηση της Δημ. Αρχής
Τέλος, όψιμο και υποκριτικό χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκου Γκόντα για το μέλλον των εργαζομένων ΑΜΕΑ στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως "η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν απολύει εργαζόμενους, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού".
Και εξηγεί πως οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ στο Πνευματικό Κέντρο είχαν προσληφθεί το 2010, όχι δηλαδή επί της σημερινής δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ, με ημερομηνία έναρξης και συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, κινούμενη με βάση όσα ορίζει η νομοθεσία και με γνώμονα τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, προχώρησε στη μονιμοποίηση ενός μέρους από το σύνολο των εργαζομένων. Αυτό έγινε με δύο κριτήρια.
Το πρώτο ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού από τους προισταμένους των υπηρεσιών στις οποίες εργάζονται και το δεύτερο ήταν τα οικονομικά περιθώρια της ίδιας της επιχείρησης. Η επιχορήγηση που δίνεται από το Δήμο προς το Πνευματικό Κέντρο δεν επιτρέπει καμία περαιτέρω υπέρβαση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη η επιχείρηση και οι δομές της. "Στην περίπτωση που τα οικονομικά δεδομένα αλλάξουν προς το καλύτερο τότε μπορεί να εξεταστεί η μονιμοποίηση μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων. Όλα αυτά ήταν σε γνώση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς είχαν απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου" υποστηρίζει η ανακοίνωση. 

Πηγή:vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: