Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η εξωστρέφεια χτύπησε σε τοίχο!

Όσο και αν θέλει να πει κανείς, ότι αυτά που γίνονται στην «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» δεν έχουν προηγούμενο, η πραγματικότητα καθημερινά ξεπερνά τη λογική.
Έχουμε και λέμε:
Η σημερινή παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων συνοδεύτηκε από μια τακτική που «ξένισε» πολλούς μέσα στην παράταξη και υπονομεύει τις προσπάθειες για ενότητα (αναπόφευκτη όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα). Κάθε υποψήφιος πήρε το λόγο και ανέλυσε, μέσα σε 2 λεπτά, τι είναι αυτό που δεν του αρέσει στην πόλη και γενικότερα τι θέλει να αλλάξει στα Γιάννενα. Η… μπάλα φαίνεται να χάνεται από τη στιγμή που επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος επί 3 χρόνια ήταν αντιδήμαρχος σε κρισιμότατο πόστο (πράσινο, ανακύκλωση, καθαριότητα) και βέβαια ανήκε και ανήκει στη νυν δημοτική αρχή. 

Εν ολίγοις, ο κ. Μπέγκας φαίνεται να πήγε κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό! Ποιον ή ποιους προσπάθησε να πείσει για την «καθαρή» προέλευση της τακτικής που ακολούθησαν οι υποψήφιοι; Λογικό, άλλωστε, είναι να αναρωτηθεί κάποιος, κατά πόσο είναι τυχαίο κάτι που γίνεται από 20 ανθρώπους (τόσοι ήταν σήμερα στο Ιτς Καλέ); Όσο αναγκαία και να είναι η κριτική, δεν βγαίνεις δημόσια να πεις τα λάθη σου. Τα κρατάς για τον εαυτό σου και τα συζητάς με την παράταξη. Θεωρητικά τουλάχιστον. 

Υπάρχει και κάτι άλλο. Η… κριτική που έγινε σήμερα σαφώς και δεν έπεισε ούτε τους πιο καλοπροαίρετους. Επόμενο είναι, λοιπόν στην «ομάδα» Φίλιου η δυσαρέσκεια να έχει μετατραπεί σε εκνευρισμό και μάλιστα έντονο. Άλλοι κάνουν λόγο για εντελώς άστοχη  κίνηση από την πλευρά του κ. Μπέγκα και άλλοι για κίνηση σκοπιμότητας. Η λεγόμενη εξωστρέφεια (όρος που έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές ο Θωμάς Μπέγκας) της παράταξης, χτύπησε σε τοίχο (και μάλιστα του Κάστρου!) από την πρώτη μέρα! Και μάλιστα με… αυτογκόλ!

Το… νέο αίμα προκάλεσε και προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς στην παράταξη και κάνει τον Θωμά Μπέγκα και την τακτική που χρησιμοποίησε να μοιάζουν με προσπάθεια περιχαράκωσης και αποστολής πολλαπλών μηνυμάτων. Μηνυμάτων που θέλουν να διαμορφώσουν το νέο προφίλ της "Ενότητας", αλλά πολύ περισσότερο που τορπιλίζουν την ίδια την παράταξη και την πορεία της στις εκλογές, που κοντοζυγώνουν…

Πηγή vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: