Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 ο Μαραθώνιος ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι συμμετέχοντες εναλλάσσονταν στο τραπέζι ανάγνωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν συνδέσεις μέσω skype με την Ιταλία, την Τυνησία και το Ηράκλειο. Τιμώμενος λογοτέχνης ήταν ο Jacques Prévert. Παράλληλα με την ανάγνωση ο εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Ελεούσας κ. Μέμος Βασίλης φιλοτέχνησε ζωγραφικό πίνακα, εμπνεόμενος από ποίημα του Prévert. 

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, πραγματοποιήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι για τους μαθητές που συμμετείχαν και τους μικρούς μας φίλους που ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, υπό το συντονισμό του εκπαιδευτικού εικαστικών κ. Παναγιώτη Κρομμύδα, με εντυπωσιακά, οφείλουμε να παραδεχτούμε, αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, "φρόντισαν" για ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, τόσο φοιτήτριες του Εργαστηρίου Μουσικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Διεύθυνσης χορωδίας: Δρ. Ειρήνη Νικολάου, πιάνο: Νίκος Παπαδογεώργος, Απαγγελία ποίησης: Δρ. Αίγλη Σιούτη), όσο και οι φοιτήτριες του ΠΤΔΕ Ειρήνη Ράπτη, Nitouche Anthoussi, Σοφία Ορφανίδου, Ιωάννα Μανούρα και ο εκπαιδευτικός Κώστας Σιδηρουργός. Τέλος ξεχωριστή νότα έδωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πωγωνιανής Κατερίνα Παρίντη, Φεζουλά Αλή, Γρηγόρης Συμεωνίδης, Σοφία Μπρουκούμη και Ευγενία Μακοπούλου, συνοδευόμενοι από του Νίκο Ασημακόπουλο στην κιθάρα και τον Ilianof Tosho Samcov στο αρμόνιο, που ερμήνευσαν ένα τραγούδι σε δικούς του στίχους και μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: