Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μάρδας: Μπείτε στο Google να δείτε!

Επί της ουσίας ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν παίρνει πίσω τη δήλωσή του ότι όσοι από τους πρόσφυγες μπορούν να επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ στη χώρα.Βέβαια όπως διευκρινίζει τώρα, απλά αναφέρθηκε στον υπάρχοντα νόμο για τους ξένους επενδυτές, ωστόσο συμπληρώνει ότι επί της ουσίας εννοούσε είναι πως ανάμεσα στους πρόσφυγες ίσως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ορισμένα χρήματα για να κάνουν ένα ξεκίνημα και ίσως θέλουν να μείνουν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε, όπως είπε μιλώντας στο mega, να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν.



Βέβαια όταν η κουβέντα ήρθε στο τι και το πως και με ποιο σχέδιο ο κ. Μάρδας είχε μια νέα έκκληση, κάλεσε τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του να ... μπουν στο google για να δουν τι έχουν κάνει άλλες χώρες. Με λίγα λόγια το σχέδιο μάλλον το βρήκε στο... internet ο υπουργός.\

Όπως τόνισε ο υφυπουργός στο σύνολο των μεταναστών είναι δεδομένο ότι υπάρχει ένα υποσύνολο το οποίο έχει κάποιες δυνατότητες. Το ερώτημα βέβαια παραμένει, το υποσύνολο αυτό, θέλει να μείνει στην Ελλάδα της κρίσης; Προς το παρόν ουδείς έχει δηλώσει κάτι ανάλογο.

Ο Δ. Βίτσας, επικεφαλής του συντονιστικού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες διαχώρισε πλήρως τη θέση του από εκείνη του κ. Μάρδα.

ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης, δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση (επενδυτή) μεταξύ των προσφύγων, είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: