Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια διάκριση για σπουδάστρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων


Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές, με το δεύτερο καλύτερο sandwich να έχει δημιουργηθεί από χέρια ελληνικά και μάλιστα Ηπειρώτικα.Το κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού ήταν η γαστρονομία των χωρών που αντιπροσώπευσαν 10 σπουδαστές γαστρονομίας, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους.


Η γαστρονομία, η ταχύτητα προετοιμασίας, η διατροφική αξία και το κόστος, ήταν τα κριτήρια με βάση τα οποία η επιτροπή επέλεξε τους καλύτερους υποψήφιους.Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν υψηλό και το έργο της κριτικής επιτροπής δύσκολο, όμως τελικά το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Ivalu Acurio από το Περού, που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση ciabattina με κινόα, σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay.

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η Ελληνίδα Καρολίνα Πλιάτσικα, σπουδάστρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων που παρουσίασε ένα πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Μάλιστα, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.

Τέλος, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία με το πολύχρωμο “The Blooming Spring”, που δημιουργήθηκες με βάση ψωμί “heritage” με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: