Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου στο ΤΕΘΑ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας

ΠΡΟΣ : ΤΕΘΑ 
ΚΟΙΝ : κ. Βουλευτές Ηπείρου
Συντονιστικό Όργανο/Ε.Σ.ΠΕ.Θ – Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ – Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.
Περιφερειακές Ενώσεις , ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Στρατιωτικά Ακίνητα Ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου...

1. Είναι σε όλους γνωστό αλλά και βίωμα ότι η δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας έχει φέρει όλους τους Έλληνες σε δύσκολη αλλά και πολλές φορές σε μη αντιμετωπίσιμη οικονομική κατάσταση. Μέσα σε όλη αυτήν την πραγματικά αρνητική οικονομική κατάσταση μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το αν θα αποτιμηθεί και στην συνέχεια θα αξιοποιηθεί η στρατιωτική ακίνητη περιουσία προς όφελος όχι μόνο των στρατιωτικών, οι οποίοι είναι μέτοχοι του ΜΤΣ, αλλά και γενικότερα ολόκληρης της κοινωνίας.



2. Στην Ήπειρο πολλά από τα στρατιωτικά ακίνητα ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλη οικονομική αξία, καθότι πολλά από αυτά βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας και του Ν. Πρέβεζας αλλά και εντός και πέριξ των μεγάλων πόλεων της Ηπείρου. Η πλειονότητα αυτών των ακινήτων αποτελείτε από πρώην στρατόπεδα που εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η λειτουργία τους.

3. Κατόπιν των παραπάνω αιτούμαστε τα εξής:

α. Να μας γνωρίσετε εάν έχετε προβεί σε ενέργειες αποτίμησης και αξιοποίησης των υπόψη ακινήτων της Ηπείρου καθώς και σε ποιους φορείς έχουν δοθεί έως τώρα ακίνητα του ΤΕΘΑ και με ποια οικονομική συμφωνία.

β. Την κοινοποίηση, στην Ένωσή μας, κατάστασης με τα στρατιωτικά ακίνητα ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ της Ηπείρου.

4. Οι Βουλευτές Ηπείρου στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται όπως αναδείξουν το υπόψη θέμα έτσι ώστε να υποβοηθηθεί το έργο του ΤΕΘΑ προς όφελος του ΜΤΣ και των μετόχων του αλλά και του Δημοσίου γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: