Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου


Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (άνω των 1.500 στρεμμάτων), με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015», θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου σήμερα σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας μεταξύ της Τ.Κ. Παλιουρής, της Τ.Κ. Κοκκινοχώματος και Τ.Κ. Δελβινακόπουλου. Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων θα συμμετέχουν η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ζίτσας, η 8η Μ/Π ΤΑΞ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, Εθελοντικές Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π.   


Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων που θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών - φορέων, θα βρίσκονται στο χώρο του  Διευθύνοντος Επιτελείου της ασκήσεως στην Τ.Κ. Δελβινακόπουλου (Κεντρική πλατεία- Εκκλησία) με ώρα προσέλευσης στις 9.30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: