Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το μήνυμα του Καραμανλή στον Τσίπρα: Αλέξη, καθυστερείς!

Μπορεί η σχέση τους να περιγράφεται πως εξαιρετική αλλά φαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής έχει παράπονα από τον νυν ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, Αλέξη Τσίπρα.Και ποιο είναι αυτό; Ότι δεν έχει κλείσει ακόμη τη συμφωνία και έχει καθυστερήσει επικίνδυνα. Συνομιλητές του πρώην προέδρου της ΝΔ τον περιγράφουν ως ανήσυχο και προβληματισμένο.Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές έπρεπε και είχε κλείσει και θεωρεί απαράδεκτη ακόμη και τη νύξη περί δημοψηφίσματος. 



Με εκείνο όμως που εκπλήσσει περισσότερο του συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός είναι πως απ' όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο θεωρεί σταθερό στις απόψεις του και εκτιμά δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα. 

Όταν δε τον ρωτούν γιατί δίνει τόση σημασία στον επικεφαλής της Αριστεράς Πλατφόρμας, υπενθυμίζει ότι ο Λαφαζάνης ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην προσέγγιση Φλωράκη – Μητσοτάκη το 1989.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία και τις εσωκομματικές έριδες που προκαλεί ακόμη και το ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα όταν θα έρθει η συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή; «Ακόμα δεν ξέρουμε εάν θα υπάρξει συμφωνία, τι αυτή θα περιλαμβάνει, με ποια μορφή θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ή εάν δεν έρθει στη Βουλή και περιοριστεί η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου και η ΝΔ άρχισε μία θνησιγενή συζήτηση» φέρεται να λέει ο Κώστας Καραμανλής που κρατά αποστάσεις από τα εσωκομματικά.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: