Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Reuters: Μπαίνει μπρος η πώληση του 51% του ΟΛΠ

Βέβαιο θεωρείται, σύμφωνα με το Reuters, πως η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις των εταίρων και θα διαθέσει προς πώληση το 51% του ΟΛΠ, έναντι του 67,7% στον αρχικό διαγωνισμό.Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση ζήτησε δεσμευτικές προσφορές από τις εταιρείες που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, για το 51% του ΟΛΠ. Πρόκειται για την κινεζικών συμφερόντων Cosco, την ολλανδική APM Terminals ersk), καθώς και η Ports of America, η ICTS και η Utilico.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλλαγή που προκύπτει στην προκήρυξη αφορά τη διάθεση του 51% του ΟΛΠ έναντι του 67,7% του αρχικού διαγωνισμού, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει ρήτρα ότι η διάθεση του υπόλοιπου 16,7% θα γίνει σταδιακά και θα συνδεθεί με την πρόοδο στις επενδύσεις που θα δεσμευθεί να υλοποιήσει ο προτιμητέος επενδυτής, το τίμημα και το ετήσιο μίσθωμα, το οποίο πιθανότατα να είναι αυξημένο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Τετάρτη τους επενδυτές σχετικά με τροποποιημένη πρόσκληση υποβολής προσφορών για το 51%, αντί του προηγούμενου 67%.

Το δημοσίευμα τονίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα σχέδιο διάσωσης και δηλώνει έτοιμη να επανεξετάσει τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, με την προϋπόθεση ότι το κράτος θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: