Κυριακή 10 Μαΐου 2015

"Σίφουνας" Βούτσης: Οι δανειστές προτείνουν μέτρα που δεν είχαν δεχτεί ούτε οι Σαμαράς – Βενιζέλος!


«Εάν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι εταίροι, δεν μπορεί να καταλήξει η συζήτηση. Δεν μιλάμε περί λιτότητας, μιλάμε περί ασφυξίας ανελέητης για τα δυο επόμενα χρόνια». Απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. 


Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 98,4, αναφερόμενος στις απαιτήσεις των εταίρων, τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ σκληρές, πέραν της 5ης αξιολόγησης, για να μιλάμε ειλικρινά. Δηλαδή, δεν έχουν απλώς φύγει από την 20η Φεβρουαρίου. Αξιολογούν με βάση όλη τη λίστα της 5ης αξιολόγησης της προηγούμενης κυβέρνησης, σα να μην έχουν απέναντί τους άλλη κυβέρνηση. Έχουν φέρει στο τραπέζι πράγματα, τα οποία δεν είχαν δεχθεί οι κύριοι Σαμαράς – Βενιζέλος».

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μια παρένθεση, σοβαρή γι αυτούς. Μπορεί η οικονομία της να είναι ένα ελάχιστο ποσοστό της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά το «επεισόδιο Ελλάς» είναι πάρα πολύ σοβαρό για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου συγκρούονται κάθε στιγμή δυο γραμμές».

Καταλήγοντας ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Να είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση δεν κλειδώνει. Κι όταν δίνουμε κάθε εβδομάδα αυτά τα απίστευτα ποσά γύρω-γύρω, στην κυρία Λαγκάρντ, όταν από τον Αύγουστο δεν έχουμε πάρει ευρώ ως χώρα, αυτό έχει μια ημερομηνία, για να μην πω, λήξης. Μια ημερομηνία ενδεχομένως αλλαγής γραμμής, πλεύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: