Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Επίθεση Ερντογάν στην ΕΕ: Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. και στην Τουρκία τίποτα


Ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ εθνικισμού και προκλητικότητας μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο. Με αφορμή την επιχείρηση στο Αφρίν ο Ερντογάν περιέγραψε την επίθεση ως ειρηνευτική αφού είπε ότι στόχος είναι να μην πάθουν τίποτα οι άμαχοι. Μίλησε υποτιμητικά για τους Κούρδους λέγοντας ότι είναι άπιστοι.Ξεκινώντας φυσικά τόνισε το γεγονός ότι από τότε που ανέλαβε το κόμμα του την εξουσία, πάντα δρα με γνώμονα το τι θέλει ο λαός. Συνεχίζοντας να ευλογεί τα γένια του ανέφερε ότι χάρις σε αυτόν η Τουρκία έχει το 17ο ΑΕΠ στον πλανήτη και στη συνέχεια απήγγειλε και ποίημα του διάσημου Μεμέτ Ακίφ Ερσόι. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με ποιητές από το Αζερμπαϊτζάν. Μετά είπε να περάσει και στα πολιτικά.


Θυμήθηκε φυσικά και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Επιτέθηκε στον Γκιουλέν λέγοντας ότι δεν πέτυχε τον στόχο του και ότι θέλει να καταστρέψει τη χώρα. Μίλησε για εκατοντάδες προδότες που φόρεσαν την στολή και προσπάθησαν να τον ανατρέψουν.

Και ξαφνικά στο κάδρο μπήκε η Ελλάδα και η ΕΕ. «Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας». Και όλα αυτά, την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε κονδύλι-δώρο 3 δισ. ευρώ για το προσφυγικό

Και συνέχισε: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία και ό,τι κατάφερε, το κατάφερε με την δύναμη της καρδιάς του.

Χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά ειρηνευτική επιχείρηση την εισβολή στην Κύπρο και στο παραλήρημά του είπε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη κανέναν και πως θα παράγει τα δικά της όπλα γιατί έχει κακούς γείτονες, ενώ ταύτισε το PKK με τους Κούρδους της Συρίας και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: