Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Θα «ψηθεί» η χώρα - Μέχρι και στους 42 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Δεν θα μας εγκαταλείψει ο καύσωνας, για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, αντιθέτως θα παραμείνει για να «ψήσει» τη χώρα μέχρι και στους 42 βαθμούς Κελσίου.Μέχρι και την Κυριακή θα ταλαιπωρηθούν από την ζέστη η Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και μεγάλα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν τοπικά στη Νότια Κρήτη και στην ανατολική Ρόδο.Σημειώνεται ότι το διήμερο 17-18/08 η αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα έντονο αίσθημα δυσφορίας σε αρκετές περιοχές.



Σήμερα Πέμπτη ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 39, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Μικρή εξασθένηση των βορείων ανεμων από το απόγευμα στο Αιγαίο.

Με λιακάδα και κορύφωση του καύσωνα θα κυλήσει η φετινή 15η Αυγούστου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 2 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα ηπειρωτικά έως τους 38 με 41 βαθμούς και στα νησιά μέχρι τους 36 με 38. 

Πιο αναλυτικά : 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς. 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά ο ουρανός θα είναι καθαρός. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 39 βαθμούς. 
Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο έως 39 και στην ανατολική μέχρι 41 βαθμούς. 

Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι που το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. 
Στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με ένταση, το πρωί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς. 

Στα Δωδεκάνησα αναμένονται, ήλιος, ζέστη και άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. 
Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε λιακάδα και ασθενείς βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 38 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ο καιρός προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές στους 38 με 40 βαθμούς, ενώ κατά τόπους θα αγγίξει και τους 41. 

Στην Αττική ο ουρανός θα είναι καθαρός και οι άνεμοι ασθενείς. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείχνουν 38 με 40 βαθμούς. 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν με μικρή ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/08/42.html#sthash.uiAFxtV8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: