Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Και πόλεμο να κήρυσσε ο Ομπάμα, όλοι θα κοιτούσαν το κοστούμι

Στο Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε την στάση των ΗΠΑ στα φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας -την εκτός ελέγχου ουκρανική κρίση, το χάος με τους τζιχαντιστές και το αδιέξοδο στη Συρία. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά, όταν το κοστούμι που χτυπά στο μάτι; Οι πολιτικοί συντάκτες έμειναν να κοιτάζουν το ασυνήθιστο για τον Ομπάμα χρώμα του κοστουμιού του, το οποίο επιπλέον ήταν και λίγο μεγαλύτερο από όσο έπρεπε. Λίγο το τέλος του καλοκαιριού, λίγο η κεκτημένη ταχύτητα των διακοπών, φαίνεται ότι έκαναν τον αμερικανό πρόεδρο στιγμιαία να δοκιμάσει κάτι στιλιστικά καινούριο. Αντί για τα συνήθως σκουρόχρωμα κοστούμια, διάλεξε ένα χρώμα μεταξύ καφέ και γκρι (και συγκεκριμένα το taupe).



Αν και το χρώμα είναι της μόδας, ο Ομπάμα έμοιαζε όντως λίγο περίεργος και λίγο παλιομοδίτικα ντυμένος. Μετά τις δηλώσεις, δημοσιογράφοι και twitter δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα στιλιστικά σχόλια.

«Ο Ομπάμα ντύθηκε όπως ντύνεται ο παππούς μου κάθε Κυριακή τον Αύγουστο» έγραψε η ρεπόρτερ του περιοδικού Time Μάγια Ρόνταν. «Ποιος έδωσε στον Ομπάμα το κοστούμι που φορά ο πατέρας μου στην εκκλησία» σχολίασε ο Γουέσλεϊ Λόουερι της Washington Post.

Ο συντάκτης των New York Times ρώτησε επίσης στο twitter, διά παν ενδεχόμενο, «αν ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι πάμε σε πόλεμο την ώρα που όλοι ήμασταν αφηρημένοι και κοροϊδεύαμε το άθλιο κοστούμι του».

Οι παρόντες συντάκτες απλά έδωσαν το παράδειγμα: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναρτήθηκαν σχεδόν 4.000 tweet για το κοστούμι του Ομπάμα, σύμφωνα με την υπηρεσία Topsy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: