Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τι έγραψαν οι τζιχαντιστές στο τελευταίο email προς την οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου

Από τις 12 Αυγούστου γνώριζε η οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ ότι επρόκειτο να εκτελεστεί.Αυτό προκύπτει από το τελευταίο e-mail που έστειλαν οι τζιχαντιστές στην οικογένειά του Φόλεϊ ανακοινώνοντας τη θανατική ποινή για τον δημοσιογράφο.Στο μήνυμα, το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι συγγενείς του Φόλεϊ, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους γράφουν: Δεν λυπάστε τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας οποτε κι εμείς δεν λυπηθούμε τα δικά σας. Εσείς και οι συμπολίτες σας θα πληρώσετε το τίμημα των βομβαρδισμών σας. Το πρώτο αίμα θα είναι αυτό του αμερικανού πολίτη, Τζέιμς Φόλεϊ. Θα εκτελεστεί ως άμεση συνέπεια για τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος μας.



Στο ίδιο μήνυμα οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι έδωσαν στις ΗΠΑ «πολλές ευκαιρίες για να διαπραγματευτούν την απελεύθερωση των ανθρώπων σας μέσω συναλλαγών με χρήματα όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις».

Τον ισχυρισμό αυτό, ωστόσο, διαψεύδει η οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου καθώς από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το πρώτο μήνυμα που έλαβαν από τους απαγωγείς του συγγενή τους ήταν το Νοέμβριο του 2013, σχεδόν ένα χρόνο από τότε που τα ίχνη του χάθηκαν στη Συρία.

Η επόμενη φορά που η οικογένεια επικοινώνησε με τους απαγωγείς ήταν μόλις η 12η Αυγούστου.

Το email δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Global Post, η οποία αποφάσισε να δημοσιεύσει το μήνυμα «για να πούμε όλη την ιστορία του Τζέιμς. Πιστεύουμε ότι το κείμενο ρίχνει φως στα κίνητρα και τις τακτικές του Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με την Wall Street Journal επικαλούμενη τον πρόεδρο της ιστοσελίδας Φίλιπ Μπαλντόνι το ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς κυμαινόταν στα 132 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: