Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Οι ισλαμιστές ετοιμάζουν χτύπημα σε πόλη των ΗΠΑ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει από καιρό απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει μια καταστροφική επίθεση επί αμερικανικού εδάφους, ενώ πρόσφατα ένας εκπρόσωπος των τζιχαντιστών επαίρονταν ότι «με τη βοήθεια του Αλλάχ θα υψώσουν τη σημαία τους πάνω στο Λευκό Οίκο».Ο Αμερικανός γερουσιαστής James Inhofe αποκάλυψε ότι οι ισλαμιστές δολοφόνοι «επεξεργάζονται με ταχείς ρυθμούς ένα σχέδιο για χτύπημα μιας μεγάλης πόλης των ΗΠΑ». «Ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό πολύ απλά συμβαίνει. Ναι, είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που συμβαίνει», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τετάρτη. 


Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley. 

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν έξι αεροπορικές επιδρομές κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, ανεβάζοντας σε 90 το συνολικό αριθμό των επιθέσεων μετά την έγκριση που έδωσε ο Ομπάμα στις 8 Αυγούστου. 

Ο Inhofe ανέφερε ότι παρά το σφυροκόπημα από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, το ΙΚΙΛ είναι ακόμα σε θέση να «εμπνεύσει» τους Αμερικανούς οπαδούς του να επιτεθούν εντός της χώρας. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι δεν έχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για να αντιμετωπίσει επιτυχώς την απειλή που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος. 

«Πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει η Αμερική, γιατί οι τζιχανιστές κρατάνε κι άλλον όμηρο. Ειλικρινά, το πρόβλημα είναι ο Ομπάμα. Λέει όλα αυτά τα πράγματα και στο τέλος δεν κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Γερουσιαστής. 

Το Ισλαμικό Κράτος πιστεύεται ότι κρατά τουλάχιστον 4 ακόμη Αμερικανούς ομήρους, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Steven Joel Sotloff, ο οποίος εμφανίστηκε στο τέλος του βίντεο με την εκτέλεση του Foley. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: