Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ημερίδες για το ευρύτερο ιατρικό κοινό στα Ιωάννινα, για τα Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου και τα Ηπατικά Νοσήματα, από το ΙνΕΠΗΓ

Δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες για τα Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου και για τα Ηπατικά Νοσήματα, απευθυνόμενες στο ευρύτερο ιατρικό κοινό της Ηπείρου και ιδιαίτερα σε παθολόγους, γαστρεντερολόγους και γενικούς γιατρούς θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα. Η διοργάνωση γίνεται από το Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατο - Γαστρεντερολογίας (ΙνΕΠΗΓ) με Πρόεδρο και διοργανωτή το Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αναπληρωτή Καθηγητή Γαστρεντερολογίας κ. Δημήτριο Χριστοδούλου.



Οι εργασίες της Ημερίδας Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 09.00π.μ. και της Ηπατολογικής Ημερίδας, το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 09.00π.μ.. Και οι δύο Hμερίδες, αποτελούν μια αξιόλογη εκπαιδευτική προσπάθεια, με στόχο την επιμόρφωση των ιατρών της ευρύτερης περιοχής στις σύγχρονες επιστημονικές και κλινικές εξελίξεις στα αντικείμενα των Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου και των Νοσημάτων του Ήπατος. Η συχνότητα εμφάνισης των Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων και την συνολική υγεία του οργανισμού τους, είναι διαρκώς αυξανόμενη σε όλον τον κόσμο τα τελευταία 60 χρόνια, ενώ Νοσήματα του Ήπατος, όπως οι Ιογενείς Ηπατίτιδες χαρακτηρίζονται ως «σιωπηλή νόσος» λόγω της ασυμπτωματικής τους φύσης. Ωστόσο, αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Για τα νοσήματα αυτά έχουν ανακύψει σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις και νέες αποτελεσματικές θεραπείες. Η Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και παρέχει όλες τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, εξειδικευμένοι στους σημαντικούς αυτούς τομείς, θα παρουσιάσουν τα νεότερα στοιχεία με απλό και κατανοητό τρόπο και με κλινική κατεύθυνση, ώστε να ενισχύσουν το επιστημονικό υπόβαθρο και τις ικανότητες επί του ασθενή στους ιατρούς της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Εξάλλου, ο γιατρός και ο ασθενής είναι σύμμαχοι στον αγώνα κατά των Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου και των Ηπατολογικών Νοσημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: