Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ο Αχιλλέας Νάσιος στην Φωτογραφική Όμαδα Άρτας (ΦΟΑ)


Η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ, στα πλαίσια των "Ημερών Φωτογραφίας" έχει την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσει στο κοινό της πόλη μας, τον διακεκριμένο εικαστικό, φωτογράφο και θεωρητικό Αχιλλέα Νάσιο. Ο Αχιλλέας Νάσιος ,αν και διαμένει μόνιμα στην Σουηδία,θα επισκεφτεί την Άρτα και θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το καλλιτεχνικό του έργο,μέσα από μία και μοναδική εμφάνισή του στην περιοχή μας.

Την Τρίτη λοιπόν 19 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας ‘’Γιάννης Μόραλης’’ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το φωτογραφικό του έργο σε μία παρουσίαση από τον ίδιο και να συζητήσουμε μαζί του περί φωτογραφίας. 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Αχιλλέας Νάσιος είναι φωτογράφος και video-artist, γεννημένος στην Ελλάδα το 1963. Σπούδασε σχεδιασμό έκθεσης στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου (UDK).. Απόκτησε Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από την ΑΣΚΤ της Αθήνας (ASFA) καθώς και συνεργάστηκε με την Βασιλική Σχολή των Τεχνών της Στοκχόλμης (KKH) σε ειδικό project για τη βίντεο-τέχνη.

Εργάστηκε επί 12 έτη σαν καθηγητής στο τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ της Αθήνας και δίδαξε καλλιτεχνική φωτογραφία επί 2 έτη στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διδάσκει φωτογραφία, σχεδιάζει και επιμελείται εκθέσεις από το 1995. Από το 2007 ζεί στη Σουηδία, όπου εργάζεται σαν καλλιτέχνης καθώς και σαν δάσκαλος Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: