Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε την Πύλο – Έγινε αισθητός έως την Πάτρα


Μέχρι και την Πάτρα έγινε αισθητός ο ισχυρός σεισμός που αναστάτωσε, στις 08:14 το πρωί της Δευτέρας (25.06.2018) την Πύλο. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα. Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 5,4 Ρίχτερ, ενώ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στα 5,2R.


Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου και της Μεθώνης και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος της Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης, ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια και σπίτια.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: