Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Θρήνος για τον George Michael! Τον πρόδωσε η καρδιά του τα Χριστούγεννα


Θρήνος στην παγκόσμια μουσική κοινότητα μετά τον άξαφνο χαμό του George Michael από καρδιακή ανεπάρκεια στο σπίτι του στο Oxfordshire. Ο Andrew Ridgeley, με τον οποίο είχε δημιουργήσει τους Wham!, αποτίει φόρο τιμής στον αγαπημένο του φίλο "Yog", με τους θαυμαστές του να θρηνούν τον χαμό του.Ο 53χρονος George Michael, όπως ανακοίνωσε ο παραγωγός του, πέθανε στο σπίτι του στο Goring, στο Oxfordshire. Βρέθηκε στο κρεβάτι του και σύμφωνα με τον μάνατζέρ του έφυγε από καρδιακή ανεπάρκεια. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αντιμετωπίζει ως ύποπτο τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή.


Το 2011 είχε αρρωστήσει με πνευμονία, ενώ στη ζωή του έδινε μάχη λόγω της κατάχρησης ουσιών. Πολλοί διάσημοι αποτίουν φόρο τιμής, με τον Elton John να γράφει για τον άνθρωπο με την πιο γενναιόδωρη και ευγενική ψυχή.

Ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός από την μπάντα Wham! και πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του πέθανε ειρηνικά λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι. Ο πρώην μάνατζέρ του Michael Lippman ισχυρίζεται ότι πέθανε στο κρεβάτι από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο Andrew Ridgeley και ο στενός του φίλος Elton John απέτισαν φόρο τιμής στον διάσημο τραγουδιστή στα social media. Η αστυνομία κλήθηκε στο ακίνητο του 53χρονου λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι τα Χριστούγεννα. "Δυστυχώς ένας 53χρονος επιβεβαιώθηκε νεκρός στο σημείο. Ο θάνατος αντιμετωπίζεται ως ανεξήγητος, αλλά όχι ύποπτος", τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο George Michael, που θα κυκλοφορούσε ένα ντοκιμαντέρ το 2017, έγινε διάσημος από τους Wham! που έγιναν γνωστοί από τις επιτυχίες τους Club Tropicana και Last Christmas. Ο τραγουδιστής, που το πραγματικό όνομά του είναι Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του που μετρούσε σχεδόν 4 δεκαετίες.

Ο θάνατός του έρχεται ενώ σχεδίαζε να κάνει άλμπουμ με τον Βρετανό παραγωγό Naughty Boy. Σε συνέντευξή του νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Naughty Boy δήλωσε πως ανυπομονούσε. "Δεν ξέρω τι να περιμένω. Και για να είμαι ειλικρινής είναι πιο μυστήριος από οποιονδήποτε άλλο οπότε είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Θα βγάλει άλμπουμ τον επόμενο χρόνο και θα κάνει κάτι και για το άλμπουμ μου επίσης".

Ο George Michael λίγο έλειψε να πεθάνει από πνευμονία ενώ βρισκόταν σε περιοδεί το 2011. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης και έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο έκανε μια δήλωση με δάκρυα στα μάτια που κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Οι γιατροί του είχαν κάνει τραχειοτομή για να κρατήσουν τους αεραγωγούς του ανοιχτούς. "Σχεδόν με σκότωσε. Σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο ήταν πολύ τρομακτικό και πιθανότατα δεν θα αισθανθώ ποτέ ξανά ασφαλής στη ζωή μου. Αλλά θυμάμαι να νιώθω απίστευτες ενοχές για την οικογένεια και τους φίλους μου επειδή κυριολεκτικά πέρασαν εβδομάδες μη γνωρίζοντας αν θα τα καταφέρω. Τώρα αν αυτό είχε συμβεί σε μένα, αν έπρεπε να παρακολουθήσω μια από τις αδερφές μου να το περνά αυτό θα με είχε καταρρακώσει. Για το μεγαλύτερο διάστημα δεν είχα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο μέχρι που βρέθηκα από την άλλη πλευρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: