Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

FAZ: Έρχεται τέταρτο μνημόνιο στην Ελλάδα!


Το παιχνίδι του “καλού και του κακού μπάτσου” φαίνεται πως παίζουν οι δανειστές με τους ρόλους να εναλλάσσονται μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.Αυτή τη φορά από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από τη Γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" έρχεται η πρόβλεψη για τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή και νέα ακόμη πιο σκληρά μέτρα στην περίπτωση που οι δανειστές δείξουν διαλλακτικοί και ακολουθηθεί νστο ζήτημα των πλεονασμάτων η γραμμή του ΔΝΤ.


Αν τα πλεονάσματα, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα, δεν είναι της τάξης του 3,5% τα απόμενα χρόνια, αλλά μικρότερα όπως 1,5% όπως θέλει το ΔΝΤ τότε υπολογίζεται ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση της τάξης των 100 δισ. κάτι που θα σημάνει και νέο μνημόνιο.
Αυτά με βάση τις πληροφορίες ή την άποψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα.

Κάπως έτσι οι Γερμανοί βλέπουν τα μέτρα ως μονόδρομο.Μάλιστα ο εκπρόσωπος CSU και CDU, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις.

Το ποσό των 100 δισ. ευρώ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γενς Σπαν. “Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας”, είπε χαρακτηριστικά ενώ ο Εκχαρτ Ρέμπεργκ είπε στη FAZ "Και μόνον αυτός ο υπολογισμός δείχνει ξεκάθαρα τα προβλήματα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Τα προβλήματα αυτά δεν θα μπορούσαν να μετατεθούν για μια ακόμη φορά στους "ώμους" των Ευρωπαίων εταίρων της Αθήνας", αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό και οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα για το χρέος, το οποίο βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό του στα χέρια των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: