Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κι άλλα πυρά στον τόπο της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας

Κι άλλα πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο στο σημείο όπου διαπράχθηκε πριν από λίγο η επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.Η αιματηρή επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ έγινε στην Άγκυρα γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης, όπου είχε κληθεί να παρευρεθεί ο πρέσβης της Ρωσίας. Σύμφωνα με την Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του.



Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην hurriyet.com.tr ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται μέλη εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη, ο οποίος λέγεται πως παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του.

Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι. 

Η κατάσταση της υγείας του Πρέσβη θεωρείται κρίσιμη, ενώ οι πληροφορίες σχετικά με το εάν έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο ή βρίσκεται ακόμα στο μουσείο, παραμένουν συγκεχυμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: