Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Παράταση για τα τέλη Κυκλφόριας μέχρι 2 Ιανουαρίου



Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου έδωσε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας το Υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση δόθηκε γιατί η τελευταία μέρα πληρωμής τους ήταν το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, που είναι αργία.Τρεις μέρες έμειναν για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αποφάσισαν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας. Το φαινόμενο είναι έντονο για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1929 κυβικών εκατοστών με χρόνο πρώτης ταξινόμησης στην Ελλάδα μέχρι 30 Οκτωβρίου 2010, αφού εν συνεχεία αλλάζει ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας όχι με βάση τα κυβικά αλλά τις εκπομπές των ρύπων.


Η κατάθεση πινακίδων γίνεται μόνο με φυσική παρουσία στην εφορία που υπάγεται ο φορολογούμενος και είναι άκρως γραφειοκρατική αφού χρειάζεται μια σειρά δικαιολογητικών. Προφανώς σε τούτη τη χώρα ούτε η εφορία δε γνωρίζει ποιός είναι ο ιδιοκτήτης!Αναλυτικά τα δικαιολογητικά και οι ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος για να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του:
1. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσέλθει στην εφορία όπου ανήκει. Εκεί να συμπληρώσει αίτηση ακινησίας και να προσοκομίσει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.
2. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ,
3. Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2016.
4. Αντίγραφο του εντύπου Ε9 με το οποίο να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης ή υπεύθυνη δήλωση ότι το όχημα θα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο και
5. Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος στην εφορία δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: