Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Μυστήριο: Δεν βρέθηκαν ίχνη έκρηξης ή φωτιάς στο μοιραίο Τουπόλεφ

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πτώση και τη συντριβή του Τουπόλεφ Tu-154 ανήμερα τα Χριστούγεννα προκαλώντας το θάνατο και των 92 ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.Αν και ακόμα οι αρχές εξετάζουν το ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους το οποίο εντόπισαν στη Μαύρη Θάλασσα, εντούτοις έχουν προχωρήσει στην έκδοση κάποιων συμπερασμάτων με βάση την εικόνα των τμημάτων του αεροσκάφους που έχουν ανασύρει από το νερό.Πηγή ασφαλείας που μίλησε στο πρακτορείο TASS δήλωσε ότι από αυτή την αξιολόγηση δεν προκύπτει κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι μέσα στο αεροσκάφος σημειώθηκε κάποια έκρηξη ή εκδηλώθηκε κάποια φωτιά.



«Μετά την εξέταση των τμημάτων του αεροσκάφους που έχουμε ανασύρει, δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να παραπέμπουν σε έκρηξη ή φωτιά» δήλωσε συγκεκριμένα αυτή η πηγή.

Νωρίτερα η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει αυτή την αεροπορική τραγωδία με το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Κατά την ίδια πηγή τα τέσσερα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι Ρώσοι ερευνητές είναι να χτυπήθηκε η μηχανή από ένα εξωτερικό αντικείμενο, να υπήρξε κακή ποιότητα καυσίμων που προκάλεσε απώλεια στήριξης, λάθος του πιλότου ή μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος.

Άλλη πηγή που μίλησε στο TASS είπε ότι υπάρχουν σημάδια στην ουρά του αεροσκάφους που ανασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας τα οποία δείχνουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους επιχείρησε να κάνει προσθαλάσσωση.

Στο αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, επέβαιναν 92 άτομα κανένα από τα οποία δεν επέζησε της συντριβής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: