Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κώστα Παύλου με τίτλο “Ο Κοσμηματοπώλης”

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Παύλου με τίτλο “ο Κοσμηματοπώλης”, από τις εκδόσεις "Όστρια". Ένα πολλά υποσχόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα, με γρήγορη πλοκή και ποικίλες κοινωνικές προεκτάσεις, κοντά στα όρια του σύγχρονου μυθιστορήματος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και ποιητής Μίλτος Γήτας, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν οι φιλόλογοι Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου και Γεώργιος Κουλιανός, που συνέβαλαν με εύστοχα προσωπικά σχόλια και τονισμούς σημείων του βιβλίου, στο ξεδίπλωμα της πλοκής του με όμορφο τρόπο, στα αυτιά των ακροατών. Με τον ηθοποιό Τόλη Νότη να δίνει περισσότερη ζωντάνια στην εκδήλωση, διαβάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η ιστορία του βιβλίου εξελίσσεται στα Ιωάννινα, όπου μία παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα βρέθηκε νεκρός σε κεντρικό σημείο της πόλης, ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου. Ο υπαστυνόμος Μάξιμος Αξιώτης αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Η υπόθεση ξεδιπλώνεται και αναρριχούνται συνεχώς σε αυτή και νέα πτώματα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους. Ένας πληρωμένος δολοφόνος που αναλαμβάνει χωρίς πρόθεση την πιο εύκολη αποστολή της καριέρας του, μία ομάδα ανθρώπων που πιστεύει, ότι έχει ανακαλύψει τα ίχνη του χαμένου θησαυρού του Αλή Πασά και ο “Σκορπιός”, ένας ικανός χάκερ, που δείχνει να ελέγχει τα πάντα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πολλά μυστικά που ξετυλίγονται, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το νέο αυτό βιβλίο του Κώστα Παύλου, έχει ως στόχο να συναρπάσει τους αναγνώστες και ειδικότερα τους “φανατικούς” του αστυνομικού μυθιστορήματος, όπως ακριβώς έκανε και το προηγούμενο βιβλίο του με τίτλο “Οι Εξισορροπιστές”. Με την πρώτη εικόνα του να είναι πάντως θετική, καθώς την παρουσίαση το βράδυ της Παρασκευής, παρακολούθησε αρκετός κόσμος, αγοράζοντας την ίδια κιόλας στιγμή το βιβλίο. Το σίγουρο είναι πως η πόλη των Ιωαννίνων, για ακόμα μία φορά φιλοξένησε μία όμορφη παρουσίαση βιβλίου, όπου μάλιστα τη φορά αυτή αφορούσε το βιβλίο ενός συγγραφέα, που γεννήθηκε και ζει στα Γιάννενα.



Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου  
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων  

Δεν υπάρχουν σχόλια: