Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η Μέρκελ δεν θέλει 4ο Μνημόνιο για να μην πέσει ο Τσίπρας - Είχαν 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία η οποία διήρκεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, 20 λεπτά είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (01.12.2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.Το τηλεφώνημα έγινε λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα της Deutsche Welle πως – σύμφωνα με αναλυτές- η καγκελάριος της Γερμανίας δεν θέλει ούτε να ακούει για το ενδεχόμενο τέταρτου Μνημονίου στην Ελλάδα αφού θεωρεί πως αυτό θα έφερνε νέα πολιτική αναταραχή, ίσως και ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα, ένα ενδεχόμενο που «είναι το τελευταίο που επιθυμεί».

Πάντως, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ δεν συζήτησαν ούτε για το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου, ούτε για το χρέος ούτε για τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Κυπριακό, της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό αλλά και της κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής Ερντογάν και άλλων Τούρκων πολιτικών. Συμφώνησαν, εξάλλου, να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: