Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η χειροβομβίδα "τίναξε" στον αέρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη Ομπάμα!


«Ούτε στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια δεν είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα ασφαλείας». Αυτό λένε ανώτατοι αξιωματικοί με εμπειρία που ζουν τον πυρετό της προετοιμασίας για την άφιξη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.Καταλυτικός παράγοντας για να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας είναι το "ορφανό" ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα στην γαλλική πρεσβεία στην καρδιά της Αθήνας με την χειροβομβίδα που έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης.Αυτή είναι πιθανότατα και η αιτία της αλλαγής της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα. Ο αμερικανός Πρόεδρος ήταν να μιλήσει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στην Πνύκα έναν χώρο γεμάτο συμβολισμό για την Δημοκρατία.


Όμως, η ομιλία στο συγκεκριμένο σημείο ακυρώθηκε. Η επίσημη δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ότι αυτό έγινε λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα σημείο το οποίο είναι ανοικτό και εκτεθεμένο από παντού.

Αντ' αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα γίνει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε στεγασμένο χώρο. Ήδη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί για επιπλέον μέτρα ασφαλείας.Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από το πρωί, γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στο Μέγαρο Μαξίμου από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών. Κάθε χώρος, κάθε γωνία μέσα και έξω και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου ελέγχεται εξονυχιστικά. Επίσης, οι μυστικοί πράκτορες έχουν επι της ουσίας "εγκατασταθεί" εκεί για να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Από την Δευτέρα το πρωί μάλιστα, θα υπάρχει και μπουφές στην είσοδο του Μαξίμου για όλη την αμερικανική αποστολή.

Το επίπεδο ασφαλείας είναι στο 3, που είναι και το υψηλότερο και όσοι μπαίνουν στο πρωθυπουργικο μέγαρο ελέγχονται όπως ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: