Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τζορτζ Τζιτζίκος: Ο Έλληνας στο επιτελείο του Τραμπ


Η Ελένη Κουναλάκη-Τσακοπούλου, κόρη του κροίσου της Καλιφόρνια Άγγελου Τσακόπουλου, ήταν ένα από τα πιο δραστήρια πρόσωπα στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον. Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία είχε επιστρατεύσει τον Τζορτζ Τζιτζίκος. Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός από τη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα δυναμικός και χαρισματικός. Μάλιστα είναι εκείνος που προετοίμαζε τις συγκεντρώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ανά τη χώρα. Αυτοδημιούργητος, έχει τη δική του εταιρεία, εμπνευσμένη από Ελλάδα καθώς λέγεται Telion. Ασχολείται με τη στρατηγική επικοινωνία και τη διαχείριση κρίσεων. Στους πελάτες της Telion συγκαταλέγονται οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι πρόεδροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Μπους και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 


Πλέον, στο ήδη εντυπωσιακό βιογραφικό του ήρθε να προστεθεί ο τίτλος του συμβούλου Επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του ανθρώπου-κλειδί για τη σύνδεση των Ρεπουμπλικανών με την ελληνική Ομογένεια. Στρατολογεί ψηφοφόρους και δωρητές. Του είχε ανατεθεί εξάλλου να χειρίζεται όλα τα ζητήματα που συσχετίζονται με την εκστρατεία και την πολιτική των ΗΠΑ που αφορούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Σε κάθε εμφάνισή του προσπαθούσε να πείσει την ελληνική κοινότητα για το ενδιαφέρον του Τραμπ για την Ελλάδα και την πρόθεσή του να προωθήσει το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά και της Κύπρου.

Εκείνοι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα ψύχραιμο τύπο, ο οποίος ακόμα και σε στιγμές έντασης επιστρατεύει το χιούμορ του. Δεν είναι λίγες οι φορές που είχε έρθει αντιμέτωπος με επικριτές του Τραμπ που διαμαρτύρονταν έξω από τις συγκεντρώσεις του. 

Παρά τις φωνές και τα συνθήματα, όμως, εκείνος συνομιλούσε ήρεμα, μοιράζοντας μάλιστα κονκάρδες και καπέλα. «Δεν είναι κακός, πιστέψτε με! Πάρτε τα! Κάποιον υποστηρικτή του Ντόναλντ θα ξέρετε. Να τα κάνετε δώρο σε εκείνον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: