Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

17Νοέμβρη: Ανοίγει ξανά ο φάκελος με αφορμή την επιστολή Γιωτόπουλου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε το δημοσίευμα της εφημερίδας και άλλα συναφή στην Αντιτρομοκρατική προκειμένου να ερευνηθούν όσα αναφέρει, δίνοντας, ουσιαστικά εντολή να ανοίξει ξανά ο φάκελος της "17Νοέμβρη".Στην επιστολή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έκανε λόγο για όπλο της «17 Νοέμβρη» και σημαντικά χειρόγραφα που «εξαφανίστηκαν» από το σπίτι-γιάφκα που είχε βρεθεί το 2002, αλλά και για καταθέσεις που μπήκαν στο αρχείο και συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες που «έκαιγαν» συγκεκριμένα πρόσωπα και μία ομάδα 8 ατόμων.



«Σε σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που ''έκαιγε'' ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές;».

Εκτός από το όπλο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναφέρεται σε «σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου», που επίσης... εξαφανίστηκαν καθώς και σε επιβαρυντικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί εις βάρος του ίδιου ατόμου και ακόμη δύο «κολλητών» του.

«Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Από αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Αλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ' αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;» καταλήγει.
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι υπήρξε πλεκτάνη σε βάρος του από αυτή την ομάδα ανθρώπων που ενορχήστρωσαν μαζί με ξένες και εγχώριες μυστικές υπηρεσίες την καταδίκη του ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: