Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Στα Ιωάννινα ο Γ. Τζιτζικάκης για τη παρουσίαση του νέου του βιβλίου


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο Γιώργος Ελ. Τζιτζικάκης βρέθηκε στη πόλη των Ιωαννίνων, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με όνομα “Ένα δράμι δύναμη”. Τη παρουσίαση του βιβλίου του φιλοξένησε το Cafe Όαση (κεντρική πλατεία Ιωαννίνων) σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό της, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τζιτζικάκη αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον ίδιο συγγραφέα. Ο ποιητής και δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας, μίλησε για το βιβλίο με τα καλύτερα λόγια και εγκωμίασε τον τρόπο γραφής του Τζιτζικάκη. Ενώ η ηθοποιός Κατερίνα Τσολίγκα απήγγειλε μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο με έναν μοναδικό τρόπο, κατορθώνοντας έτσι, να φέρει τους ακροατές πιο κοντά σε αυτό.

Το “Ένα δράμι δύναμη” είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από όλα τα άλλα, το οποίο μιλάει για ένα άλλον κόσμο, που πολλοί πιστεύουν ότι ξέρουν, μα λίγοι πραγματικά γνωρίζουν. Ένα κόσμο της νύχτας μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού. Ο Λάμπρος, το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου, είναι ένα μικρό παιδί, που οι μεγάλες δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος στα πρώτα χρόνια της ζωής του, τον οδηγούν σε ένα οδοιπορικό επιβίωσης στους δρόμους μεταξύ Καστοριάς-Βόλου-Αθήνας. Ωστόσο, με τον καιρό κατέληξε εγκλωβισμένος στα δίχτυα μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ζωής τη νύχτα. Χωρίς να έχει ξεχάσει το άδικο που τον στιγμάτισε αλλά με τη θέληση να βρει λύτρωση και ελπίδα για αγάπη, έρχεται αντιμέτωπος με την κόλαση, όντας διατεθειμένος να μην αφήσει τίποτα να τον σταματήσει στη προσπάθεια του να απαλύνει τους πόνους της ψυχής του.

Ο Γιώργος Τζιτζικάκης, ένας πολυτάλαντος συγγραφέας με φιλοδοξίες στο χώρο της συγγραφής, έκανε ιδιαίτερα αισθητή τη παρουσία του σε όσους βρέθηκαν τη Τετάρτη το απόγευμα στη καφετέρια Όαση. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την παρουσία του νέου, γεμάτου φιλοδοξίες βιβλίου του με όνομα “Ένα δράμι δύναμη”, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να το αγοράζουν το ίδιο κιόλας απόγευμα. Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίας με το συγγραφέα και να μιλήσουν με τον ίδιο για το βιβλίο. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να συνεχιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε ταλαντούχους της συγγραφής να γνωστοποιήσουν στο κοινό τα έργα τους, ενώ δίνει παράλληλα και την ευκαιρία στους λάτρεις του βιβλίου να έρθουν ακόμα πιο κοντά μαζί τους. Άλλη μία παρουσίαση βιβλίου στη πόλη μας, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις.

Ρεπορτάζ: Νίκος Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: