Σύμφωνα με μελέτες Καναδών επιστημόνων, ο βόρειος μαγνητικός πόλος της γης έχει αρχίσει να κινείται ''επικίνδυνα'' προς τη Ρωσία.Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανησυχούν για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η ασυνήθιστη κίνηση με ταχύτητα 60 χλμ τον χρόνο, τόσο για την ασφάλεια των μεταφορών, όσο και για τις μεταναστευτικές οδούς που ακολουθούν τεράστιες μάζες αποδημητικών πουλιών. Αιτία της μετακίνησης αυτής είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στον ρευστό πυρήνα της Γης, ο οποίος περιέχει σίδηρο σε υγρή κατάσταση.
Το τελευταίο διάστημα ο μαγνητικός πόλος μετακινείται προς τη Σιβηρία και εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας, ορισμένοι ειδικοί υποπτεύονται πως υπάρχει σαν ενδεχόμενο το σενάριο, ο πόλος να μεταπέσει προς τα νότια, και οι πυξίδες να δείχνουν νότια, αντί για βόρεια. Να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει κάθε μερικά εκατομμύρια χρόνια τρεις έως επτά φορές.
Ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται , μάλιστα, από αυτή την τάση... φυγής του μαγνητικού πόλου. Πιο συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Τάμπα της Φλόριντας, με σκοπό οι υπεύθυνοι να επαναπροσδιορίσουν το στίγμα των τριών διαδρομών προσγείωσης - απογείωσης αεροσκαφών, οι οποίοι αναγνωρίζονται από αριθμούς που αντιστοιχούν σε μοίρες στις πυξίδες, χρειάστηκαν έναν ολόκληρο μήνα!
Επιπλέον, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ρωγμές σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε διάφορα σημεία του, όπως λόγου χάρη στο νότιο Περού, όπου η ρωγμή άγγιζε τα 3 χιλιόμετρα μήκος και 100 μέτρα πλάτος και στη Βολιβία αλλά και την Αιθιοπία.
Η ρωγμή έγινε εμφανής αμέσως, αφού η γη άνοιξε σαν να μετακινήθηκε το υπόστρωμα της, ενώ εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση και μεγάλα κομμάτια εδάφους από την υπόγεια πίεση που ασκήθηκε. Το παράδοξο που οφείλουμε να σημειώσουμε είναι ότι το φαινόμενο δεν παρουσιάστηκε μετά από σεισμό, ούτε σχετίζεται με κάποια πρόσφατη καταστροφή, οπότε το συμβάν θεωρείται ανεξήγητο. Οι ρωγμές στο έδαφος μπορεί να αποτελούν επιφανειακή εκδήλωση ενός σεισμογόνου ρήγματος ή μπορεί να οφείλονται σε δευτερογενείς παράγοντες. Αναμένουμε, λοιπόν. εξελίξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου