Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων παρουσίασε τη μαθητική εικονική επιχείρηση "ICTouring"


Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο "Grand Serai", εκδήλωση παρουσίασης της μαθητικής εικονικής επιχείρησης "ICTouring", των συνεργατών και των χορηγών της. Αντικείμενο της επιχείρησης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ξενάγηση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της πόλης με θέμα τη συνύπαρξη Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων στο χώρο του κάστρου. Η επιχείρηση συμμετείχε στον πανελλήνιο Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) και της απενεμήθη "Έπαινος τουριστικής ανάπτυξης". Στην εκδήλωση τις κεντρικές ομιλίες έκαναν ο κ. Μ. Ελισάφ, καθηγητής Ιατρικής και πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων και ο κ. Χρ. Σταυράκος, πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ χαιρέτισαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γκόλας και Παντελής Κολόκας και η διευθύντρια σπουδών ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων, Όλγα Κριτσιμά. Επίσης οι σπουδαστές των ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρουσίασαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τον τρόπο που εργάστηκαν για τον σχεδιασμό του χάρτη της ξενάγησης.



Για πρώτη φορά λοιπόν εμφανίζονται σε τρισδιάστατη μορφή η Κεντρική Πύλη του Κάστρου, η Εβραϊκή Συναγωγή, η Προτομή του Διονυσίου Φιλοσόφου, το Ασλάν Τζαμί, το Σουφαρί Σαράι και τέλος το Ίτς Καλέ. Κατά τη διάρκεια του βίντεο αναγράφονται πληροφορίες που ενημερώνουν τους θεατές για κάθε ιστορικό σημείο ξεχωριστά. 


Το βίντεο αυτό θα προβάλλεται στις οθόνες των λεωφορείων του ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια των διαδρομών ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και τουρισμού κ. Νίκος Γκόλας θα αποτελέσει μια σημαντική αρχή και για τον Δήμο που θα επενδύσει πάνω σε αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο διευθυντής Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κ. Παύλος Μαυρόγιαννης ευχαρίστησε μαθητές, διδακτικό προσωπικό και συνεργάτες και είπε πως αυτό είναι μόνο η αρχή για μια σειρά δράσεων που θα δούμε τα επόμενα χρόνια από το Αρσάκειο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: