Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αποκάλυψη Αλεξιάδη για τέλη κυκλοφορίας: Τα μισά... μπροστά και τα μισά μέσω βεζνίνης!

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση της τιμής των καυσίμων μέσω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδης, αποκάλυψε πως βρίσκεται υπό... επεξεργασία ένα νέο σχέδιο, που θα προβλέπει πως οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώνουν ένα μέρος των τελών κυκλοφορίας μέσω των καυσίμων.



Ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε τόσο στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, του skai, όσο και στο mega Σαββατοκύριακο και αποκάλυψε πως έχει συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας για τα θέμα των αυτοκινήτων, η οποία προτείνει τα μισά τέλη κυκλοφορίας να καταβάλλονται με εφάπαξ καταβολή και τα άλλα μισά να πληρώνονται μέσω της βενζίνης που καταναλώνει ο φορολογούμενος.

"Αυτός που κάνει περισσότερη χρήση του αυτοκινήτου θα πληρώνει περισσότερα και αυτός που κάνει περιορισμένη χρήση, λιγότερα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και συμπλήρωσε "Έτσι πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερα έσοδα".

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, στόχος του υπουργείου είναι να πάρει έσοδα από πολλά αυτοκίνητα με πινακίδες... στον πάγο, αυτοκίνητα που διέρχονται από τη χώρα ή αυτοκίνητα που ενοικιάζουν οι τουρίστες κατά την περίοδο των διακοπών τους στη χώρα.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ακόμη πως η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί και εξετάζεται, ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη δεν έχει υιοθετηθεί. Όπως εξήγησε, πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος του εφάπαξ και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση.

Συνέχισε λέγοντας πως το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες.

"Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας...  Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες" συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: