Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μισέλ Πλατινί: Στην UEFA δουλεύουμε πολύ σκληρά κόντρα σε αυτά που συμβαίνουν στους αγώνες


Στην προσπάθεια που κάνει η UEFA να καταπολεμήσει τις προσπάθειες χειραγώγησης των αγώνων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στάθηκε ο Μισέλ Πλατινί σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από την Αθήνα «Εχουμε το σύστημα ειδοποίησης σε όλη την Ευρώπη, σε όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε επακριβώς αν υπάρχει κάτι το παράξενο στα παιχνίδια και μετά ειδοποιούμε τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και το θέμα πάει στη δικαιοσύνη», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για το «φλέγον» ζήτημα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. «Δεν μίλησα μόνο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά και με τον πρόεδρο της ΑΕΚ και με εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού», ανέφερε ο Πλατινί για τις συζητήσεις που είχε στη χώρα μας…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μισέλ Πλατινί κατά την αναχώρησή του από την Αθήνα:

Για τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά:
"Ο μόνος λόγος που ήρθα εδώ ήταν για να συναντήσω τον Πρωθυπουργό διότι τώρα είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαμε να συζητήσουμε κάποια θέματα σχετικά με την εξάμηνη προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν μια πολύ καλή και ωραία συνάντηση. Έδειξε πολύ μεγάλη κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ποδόσφαιρο και έδειξε διάθεση να βοηθήσει την UEFA να προχωρήσει μπροστά. Μιλήσαμε για το financial fair play, μιλήσαμε για τα στημένα παιχνίδια, μιλήσαμε για τους νέους ποδοσφαιριστές, αλλά είχαμε μόνο 15 λεπτά για να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα. Ήταν μια συνάντηση πρωτοκόλλου και κάναμε ένα βήμα για να έχουμε συνεργασία τους επόμενους μήνες. Με χαρά θα έρθω ξανά στην Ελλάδα"

Για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στον σωστό δρόμο:
"Δεν είναι εύκολο αυτό, πρέπει να έρθουν νέοι στο ποδόσφαιρο και πολλά άλλα πράγματα. Όμως συμμετέχετε στο παγκόσμιο κύπελλο, έχετε μια ομάδα στους 16 του champions league και μία στους 32 του europa league, κάτι που σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πηγαίνει καλά. Στο πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πρώτου και των υπολοίπων και αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί θα πρέπει να κάνετε πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημά σας".

Για τις πιθανότητες να αναλάβει η Ελλάδα να φιλοξενήσει αγώνες του Εuro 2020:
"Δεν ξέρω. Έχουμε 35 προτάσεις από πόλεις για να διοργανώσουν αγώνες. Θα αποφασίσουμε τον Σεπτέμβρη".

Για την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016 την Κυριακή:
"Στο γήπεδο η Εθνική σας ομάδα θα δείξει αν θα πρέπει να είναι στα τελικά της διοργάνωσης".

Για το αν μίλησε με τον Πρωθυπουργό για τους φακέλους με τα ύποπτα ματς:
"Δεν μιλήσαμε πολλή ώρα γιατί αναφερθήκαμε σε κάποια άλλα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρουμε όμως, ότι έχουμε κάποια σημαντικά προβλήματα για να συζητήσουμε ξανά, αλλά το συγκεκριμένο είναι κυρίως πρόβλημα φιλοσοφίας των παικτών και των δημοσιογράφων, παρά πολιτικό ζήτημα. Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε το άθλημα οι παίκτες, οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι, γιατί αν δεν το κάνουμε θα έρθει το τέλος του ποδοσφαίρου. Είναι πιο πολύ δικό μας θέμα παρά του Πρωθυπουργού".

Για το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης:
"Έχουμε το σύστημα ειδοποίησης σε όλη την Ευρώπη, σε όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε επακριβώς αν υπάρχει κάτι το παράξενο στα παιχνίδια και μετά ειδοποιούμε τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και το θέμα πάει στη δικαιοσύνη. Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ερευνούμε όλες τις υποθέσεις και να υπερασπιστούμε το ποδόσφαιρο".

Για το αν τα στοιχεία των φακέλων που στέλνει η UEFA είναι αξιόπιστα, με δεδομένο ότι οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο τα θεωρούν αναξιόπιστα:
"Δεν ξέρω ακριβώς τι στοιχεία έχουν σταλεί. Υπάρχει έρευνα της δικαιοσύνης σε εξέλιξη και είναι μυστική. Δεν γνωρίζω πολύ καλά όλες τις υποθέσεις αλλά να είστε σίγουροι ότι στην UEFA δουλεύουμε πολύ σκληρά κόντρα σε αυτά που συμβαίνουν στους αγώνες".

Για τις συναντήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη:
"Δεν μίλησα μόνο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά και με τον πρόεδρο της ΑΕΚ και με εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού".

Για το αν απόλαυσε την ατμόσφαιρα στην Τούμπα:
"Φυσικά, ήταν πολύ ωραία. Το παιχνίδι ήταν καλό και το απόλαυσα".

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: