Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"Ενότητα Πολιτών" - Μία εβδομάδα πίσω οι αποφάσεις

Μία εβδομάδα – τουλάχιστον – πίσω πάνε οι διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία η Γραμματεία της παράταξης στην συνεδρίασή της το βράδυ της Δευτέρας. Η ολομέλεια θα συνεδριάσει τελικά την επόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου και θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιλέξει η ίδια επικεφαλής εκέινη τη μέρα ή θα στηθούν ανοιχτές κάλπες τέσσερις μέρες αργότερα,  την Κυριακή 9 Μαρτίου, όπως είναι η πρόταση (με ψήφους 9-3) της Γραμματείας προς την ολομέλεια.  Η απόφαση για τη μετάθεση της ολομέλειας μία εβδομάδα αργότερα ελήφθη με ψήφους 7-5 και προκάλεσε σχετική δυσαρέσκεια.


Η επίσημη ανακοίνωση της Γραμματείας έχει ως εξής: «Η Γραμματεία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» συνεδρίασε χθες το βράδυ και αφού ολοκλήρωσε την διαδικασία αποφάσισε κατά πλειοψηφία  να εισηγηθεί στην ολομέλεια της παράταξης την διεξαγωγή καθολικής ψηφοφορίας των δημοτών από τους εκλογικούς καταλόγους, για την ανάδειξη του επικεφαλής. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια της παράταξης, η σύγκλισή της οποίας προσδιορίστηκε κατά πλειοψηφία για την Τετάρτη 5 Μαρτίου».
Προσπάθεια εκτόνωσης
Μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Κυρίτση στο ΒΗΜΑ 90,1 ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίννων και μέλος της Γραμματείας Δημήτρης Νάστος εκανε προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην παράταξη. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αυτό που αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση είναι βαθιά δημοκρατικό, όπως και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εκλογή του επικεφαλής. Ξεκαθάρισε, επίσης, οτι δεν έγινε καμία αποχώρηση απο τη διαδικασία.
"Εκφράσαμε την ανησυχία, η παράταξη να πάει ενωμένη στις εκλογές. Όποιος τολμήσει να τη διασπάσει, η ίδια θα τον πετάξει έξω" είπε. Υπογράμμισε ακόμη, πως η όποια αναβλητικότητα έχει υπάρξει μέχρι στιγμής δεν οφείλεται στην Γραμματεία, όμως "δημιουργεί προβλήματα". Ερωτηθείς δε για το εάν και πότε θα δεσμευθεί ο κ. Μπέγκας οτι θα μείνει στην παράταξη, εάν και εφόσον δεν είναι αυτός ο επικεφαλής, ο κ. Νάστος ξεκαθάρισε οτι τέτοια δέσμευση έχει ήδη υπάρξει. 

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος και επίσης μέλος της Γραμματείας Δημήτρης Κατηρτσίδης, σημείωσε στην ίδια εκπομπή πως "σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για κάλπες ακόμη και στις 5 Μαρτίου. Πιστεύω στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση".

Πηγή:vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: