Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σπανός: "Στη δικογραφία δεν υφίσταται δική μου συνομιλία"


«Στη δικογραφία δεν υφίσταται δική μου συνομιλία με τον οποιονδήποτε που να αφορά ύποπτη διακίνηση πετρελαίου ή πολύ περισσότερο λαθρεμπορικές πράξεις. Δεν υπάρχει η οποιαδήποτε επικοινωνία μου με την οποία να δίδω εντολές ή να παροτρύνω τον οποιονδήποτε των εμπλεκομένων να τελέσει παράνομη πράξη. Σε όλες μου τις συνομιλίες χρησιμοποιούσα μόνο το κινητό τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 693263... που είναι καταχωρισμένο στο όνομά μου. Εντούτοις ουδεμία ποινικά αξιόλογη συνομιλία μου υπάρχει στην ενώπιόν σας δικογραφία». Αυτό υποστήριξε στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε το Σάββατο ενώπιον του 7ου ανακριτή Πειραιά ο προφυλακισμένος πλέον πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Σπανός ηγείται κυκλώματος που διακινεί παράνομα στην αγορά ναυτιλιακό πετρέλαιο. Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Καθημερινή, ο 44χρονος πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ διερωτάται γιατί «δεν προσπάθησαν (σ.σ.: οι αστυνομικοί) να επέμβουν στην περίπτωση που άκουγαν για τις περίφημες δήθεν “επιστροφές” των οδηγών στην εταιρεία, να καταλάβουν το βυτιοφόρο κατά την είσοδό του στην εγκατάσταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για νόμιμη επιστροφή (σ.σ.: ναυτιλιακού diesel) ή όχι;».

Αποκαλύπτεται ότι στη δικογραφία υπάρχει κατάθεση οδηγού βυτιοφόρου, σύμφωνα με την οποία την 4η Δεκεμβρίου κατά τον ανεφοδιασμό πλοίου με την επωνυμία «Τορίνο» ή «Ρίνο» παρακράτησε ποσότητα καυσίμου 4,2 τόνων, την οποία και επέστρεψε παράνομα στις εγκαταστάσεις της ΕΤΕΚΑ.

Ο 44χρονος επικαλέστηκε ενώπιον του ανακριτή έγγραφα από τα οποία φέρεται να προκύπτει ότι ο εφοδιασμός του πλοίου «Ρίνο» έγινε στις 6/12 από άλλον οδηγό της εταιρείας. Στις υποκλαπείσες συνομιλίες, ο Σπανός ακούγεται να συνομιλεί με τον επίσης προφυλακισμένο (από το περασμένο Σάββατο) υπάλληλο του Α΄ Τελωνείου Πειραιά, Σ.Β., 54 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στην «επίμαχη» συνομιλία ο 54χρονος προειδοποιεί τον Σπανό για επικείμενο έλεγχο των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών στην εταιρεία. Ο 54χρονος πάντως φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι διατηρεί φιλική σχέση με τον Σπανό και ότι η επίμαχη συνομιλία δεν ήταν κωδικοποιημένη, αλλά αφορούσε πράγματι συνεννόηση των δύο ανδρών με αντικείμενο το ψάρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: