Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συναγερμός στην Ήπειρο

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν, προκειμένου να συλλάβουν έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος δεν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν κλεμμένο. Είχε προηγηθεί σήμα στην Αστυνομία για κλοπή ενός αυτοκινήτου κι ακολούθησαν τηλεφωνήματα πολιτών που ανέφεραν τις κινήσεις του.Σύμφωνα με το epiruspost, το όχημα κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων. Η Αστυνομία έστησε μπλόκο κοντά στον κόμβο Ροδοτοπίου.Όταν ο άγνωστος δράστης αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, επιχείρησε να κάνει αναστροφή. Το όχημα βγήκε εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψει και να τραπεί πεζός σε φυγή.

Πρόκειται για φορτηγάκι, τύπου 4Χ4, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κλαπεί στη Λίστα Φιλιατών.

Από τον έλεγχο που έκανε η Αστυνομία, δεν εντόπισε να μεταφέρει τίποτα ύποπτο και εικάζεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για μεταφορά ναρκωτικών ή θα οδηγούνταν στην Αλβανία.

Η Αστυνομία επιχείρησε να εντοπίσει τον άγνωστο άνδρα, που πιθανολογείται ότι είναι αλλοδαπός,  "οργώνοντας" την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή με τη συνδρομή και των ειδικών εκπαιδευμένων σκύλων.
Συναγερμός, ωστόσο, σήμανε στην τοπική αστυνομία και τα μεσάνυχτα, καθώς την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη που είχε εγκαταλείψει στο Ροδοτόπι το κλεμμένο αυτοκίνητο, σημειώθηκε μία νέα κλοπή οχήματος και μάλιστα σε κοντινό σημείο.

Ένας άγνωστος άνδρας κατάφερε να κλέψει ένα ΙΧ μάρκας Opel την ώρα που ο οδηγός του το είχε αφήσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στη Βουνοπλαγιά.

Ο δράστης κινήθηκε με απίστευτη ταχύτητα, πήρε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη του κυριολεκτικά άναυδο.

Ο ίδιος ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και ξεκίνησε νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε εγκαταλειμμένο, περίπου είκοσι λεπτά αργότερα ενώ ο δράστης και πάλι είχε καταφέρει να εξαφανιστεί.

Η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, που νωρίς το απόγευμα εντοπίστηκε στον κόμβο Ροδοτοπίου να οδηγεί ένα φορτηγάκι το οποίο είχε κλέψει από τη Λίστα Φιλιατών.

Ο οδηγός, όταν διαπίστωσε ότι κοντά στον κόμβο Ροδοτοπίου είχε στηθεί μπλόκο της αστυνομίας, επιχείρησε να κάνει αναστροφή. Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός οδοστρώματος και ο ίδιος το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οποία μετείχαν ακόμη και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για τον εντοπισμό του, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είχε επιτευχθεί μέχρι αργά το βράδυ.

Το γεγονός ότι το δεύτερο όχημα κλάπηκε στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς κάνει τους αστυνομικούς να έχουν βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, το οποίο άγνωστο για ποιους λόγους, επιχειρεί να βρει τρόπο διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: