Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανάστατη η Κύπρος από μία γαλάζια λάμψη στον ουρανό τα ξημερώματα

Μετεωρίτης υποστηρίζουν ερασιτέχνες αστρονόμοι και αστροφυσικοί ότι είναι η μυστήρια λάμψη η οποία αναστάτωσε γύρω στα μεσάνυχτα την Κύπρο.Συγκεκριμένα, ερασιτέχνες αστρονόμοι και αστροφυσικοί οι οποίοι έτυχε να κάνουν αστροπαρακολούθηση σε περιοχές Λευκωσίας και Τροόδους, παρατήρησαν το φαινόμενο, το οποίο ακολούθως μέτρησαν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην εφημερίδα «Πολίτης», πρόκειται για μετέωρο που ταξίδευε με 20 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και το οποίο εξερράγη πάνω από την  περιοχή του Τροόδους. Εικάζουν ότι κατέπεσε στην κατεχόμενη Μόρφου.



Το φαινόμενο παρατηρήθηκε γύρω στις 00:30 με 01:00 τα ξημερώματα στον ουρανό της Κύπρου και έγινε αντιληπτό από πολλούς ανθρώπους που ανησύχησαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών επρόκειτο για στιγμιαία μία περίεργη και άκρως μυστηριώδης μπλε λάμψη, η οποία κατευθυνόταν προς το έδαφος, η οποία δεν μπορούσε να εξηγηθεί, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και ανησυχία που κινούνταν λίγο-πολύ στη σφαίρα ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι από τους πολίτες ανέφεραν μάλιστα ότι άκουσαν και έκρηξη και σείστηκε το έδαφος.

Επικοινώνησαν με την Αστυνομία η οποία ωστόσο οι πληροφορίες που κατέχει προέρχονται αποκλειστικά σχεδόν από τα τηλεφωνήματα του κόσμου που το βράδυ τηλεφωνούσε για να μάθει περί τίνος επρόκειτο. Παρά το γεγονός ότι μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες για να τον εντοπισμό συντριμμιών, εντούτοις αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Αστυνομία υπάρχουν αναφορές για δονήσεις από την περιοχή Δευτεράς και Κλήρου στη Λευκωσία μέχρι και την Επισκοπή της Λεμεσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: