Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέξανδρος Βέλιος: Η εκταφή θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, που έπασχε από καρκίνο, είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό την απόφασή του να φύγει από τη ζωή. Το έκανε στις 4 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στο Γέρακα. Μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων, από στενό οικογενειακό φίλο του αείμνηστου δημοσιογράφου, ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε περίπτωση υποβοηθούμενης ευθανασίας και κατά συνέπεια εάν τελέστηκε το αδίκημα της συμμετοχής σε υποκίνηση αυτοκτονίας.



Έτσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συναποφάσισαν να γίνει η εκταφή της σορού του.

Στην πρώτη της κατάθεση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλου, Νάντια Γερολυμάτου, είχε απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και την παρουσία τρίτου προσώπου το μοιραίο απόγευμα της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου. Φέρεται να έχει πει πως δεν ήταν παρούσα όταν ο σύντροφός της άφησε την τελευταία του πνοή και πως όταν τελικά πήγε στο σπίτι τους, δεν είδε σύριγγα ή κάποιο άλλο σκεύασμα. Εξαιτίας του σοκ που έχει υποστεί, η κα Γερολυμάτου μπόρεσε να δώσει νέα κατάθεση, ζητώντας να κάνουν σεβαστό όλοι τον πόνο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθεί να δώσει κατάθεση ο στενός φίλος και συνάδελφος του Αλέξανδρου Βέλιου, οποίος δημοσιοποίησε με άρθρο του στο διαδίκτυο όλες τις προσπάθειες του γνωστού δημοσιογράφου, προκειμένου να βρει τρόπους ευθανασίας αφήνοντάς μάλιστα στα γραπτά του υπόνοιες για υποβοηθούμενη ενέργεια. Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να κληθεί ο στενός φίλος του αείμνηστου δημοσιογράφου, προκειμένου να δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια και κυρίως εξηγήσεις για το ποιος είναι ο γιατρός που θα βοηθούσε τον Αλέξανδρο Βέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: