Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Μητέρα Άννυς σε δικαστές: Δεν αντέχω αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου

Να καθίσει μακριά από τον άλλοτε σύντροφό της, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε και τεμάχισε την τετράχρονη κόρη τους, Άννυ, μέσα στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, ζήτησε με την έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η μητέρα της μικρής, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία εμφανίστηκε στο δικαστήριο εμφανώς αλλαγμένη, έχοντας βάψει καστανά τα μαλλιά της. 



Με την έναρξη της δίκης, οι κατηγορούμενοι μπήκαν στη δικαστική αίθουσα με σκυμμένα τα κεφάλια και κάθισαν δίπλα - δίπλα στο εδώλιο. Αμέσως ο κ. Σταύρος Γεωργίου δικηγόρος της Δ. Μπορίσοβα, ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να απομακρύνει την εντολέα του από τον άλλοτε σύντροφό της και να δώσει εντολή ώστε να καθίσει σε άλλο σημείο.

Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη στο βήμα και την ρώτησε: «Δεν αντέχετε; Αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε;».

Κατηγορουμένη: «Δεν αντέχω με αυτό που έκανε στο παιδί μου...».

Μέσα από το χώρο όπου κρατούνται οι τρεις κατηγορούμενοι ακούγονται συνεχώς φωνές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού επιτίθεται συνεχώς φραστικά στον πατέρα και τον φίλο του. 

Η εκδίκαση της φρικτής υπόθεσης δολοφονίας της μικρής Άννυς από τον ίδιο της τον πατέρα, ξεκίνησε να εκδικάζεται σήμερα από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να κρίνουν τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για το απίστευτο αυτό έγκλημα, που είναι ο πατέρας του παιδιού Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββα), ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του Νικολάι ή Νίκι (Νασίφ Αχμέντοφ) και της μητέρας Δημητρίνα Μπορίσοβα. 

Ακόμη στο εδώλιο κατηγορούμενος για ψευδορκία κάθεται και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επί της Μιχαήλ Βόδα, όπου έλαβε χώρα το φρικτό έγκλημα.

Ο πατέρας της 4χρονης όπως και ο 30χρονος συγκατηγορούμενος του, σύμφωνα με το βούλευμα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενώ η μητέρα του κοριτσιού κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ενδεικτικά, το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών με το οποίο οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το φρικτό έγκλημα, αναφέρει για τον πατέρα της 4χρονης και τον 30χρονο συγκατηγορούμενό του: «Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (...) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμάτων».

Η δίκη ξεκίνησε με ενστάσεις από την πλευρά του 30χρονου κατηγορούμενου Βούλγαρου διότι δεν έχει μεταφραστεί στη μητρική του γλώσσα το παραπεμπτικό βούλευμα.Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του φίλου του πατέρα το βούλευμα του επιδόθηκε στην ελληνική γλώσσα χωρίς να έχει γίνει μετάφραση και συνεπώς παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά προκειμένου να κατατεθεί από την κυρία Γιάννα Παναγοπούλου το βούλευμα που του επιδόθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: