Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη οι εγγραφές στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ


Μέχρι και τις 12 Σεπτέμβρη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στο 2ο (Εσπερινό) ΕΠΑΛ Ιωαννίνων. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από 19:00 έως 21:30, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα: http://2epal-esp-ioann.ioa.sch.gr και τα τηλέφωνα: 2651043126 και 6936685255.Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ιωαννίνων βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων και αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσφέροντας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους ή ανέργους και σε μητέρες ανήλικων παιδιών με οικιακή απασχόληση αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή να έχουν τελειώσει το σχολείο 2ης ευκαιρίας.


Οι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου εγγράφονται απευθείας στην Β’ τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ και απαλλάσσονται από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στην Β’, Γ’ και Δ’ τάξη, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως και αποκτούν πτυχίο ειδικότητας που έχουν επιλέξει ενώ έχουν και τη δυνατότητα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.Το εσπερινό ωράριο του Σχολείου (19:00 - 22:15) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.Όλοι οι απόφοιτοι του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ αποκτούν ταυτόχρονα:

• Ισότιμο Απολυτήριο Λυκείου
• Αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας με επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 4 αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση
• Ευνοϊκή πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων 
Μπορούν τέλος να εγγραφούν στο 2ο έτος οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού ΙΕΚ στην αντίστοιχη ειδικότητα και να αποφοιτήσουν σε ένα μόνο χρόνο.
Για τη σχολική χρονιά 2016-2017 στο 2ο ΕΠΑΛ
θα λειτουργήσουν οι τομείς:
• Οικονομίας και Διοίκησης
• Πληροφορικής
• Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας
• Μηχανολογίας
• Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: