Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Μονοθέσιο του M. Schumacher αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Ένα πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο της Benetton-Ford, με το οποίο ο M. Schumacher ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών πρόκειται πολύ σύντομα να αλλάξει χέρια σε δημοπρασία που διοργανώνει η Bonhams στο πριγκιπάτο του Μονακό.Με αριθμό πλαισίου B191B-06, η Benetton-Ford συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 τις σεζόν 1991 και 1992, όντας μεταξύ άλλων το μονοθέσιο με το οποίο o Ν. Piquet ολοκλήρωσε την καριέρα του στο GP Αυστραλίας του 1991.Εκτός του N. Piquet και του M. Schumacher και ο σημερινός τηλεοπτικός σχολιαστής M. Brundle συμμετείχε με το συγκεκριμένο μονοθέσιο σε αγώνα της Formula 1, τον πρώτο της δικής του καριέρας.

Η Benneton B191B-06 σχεδιάστηκε το 1991 και εφοδιάστηκε με έναν V8 κινητήρα της Ford χωρητικότητας 3.494 κ.εκ. και απόδοσης 730 ίππων. Το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, όπως και το ανθρακονημάτινο σασί, το υπέγραφε η ίδια η Benetton, με το δεύτερο να μην ξεπερνά σε βάρος τα 38 κιλά.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μονοθέσιο της F1, η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα καθώς και οι όχι ιδιαίτερα σύνθετες προδιαγραφές του, κάνουν τη χρήση του -τηρουμένων των αναλογιών- απλή, την ίδια στιγμή που το αγωνιστικό του παρελθόν και η σύνδεσή του με την πορεία τόσο του N. Piquet όσο και του M. Schumacher, το καθιστούν μια ιδιαίτερα ασφαλή και συνάμα αποδοτική επένδυση για το μέλλον.

Η Bonhams εκτιμά πως το μονοθέσιο της Benneton-Ford θα φτάσει σε αξία τα 280.000 ευρώ, δεν αποκλείεται ωστόσο τα αποτελέσματα της δημοπρασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Μονακό να διαψεύσουν τις αρχικές προβλέψεις του γνωστού οίκου δημοπρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: