Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Νέοι Γιαννιώτες πρωτοπορούν στην καλλιτεχνική έκφραση!


Νέοι άνθρωποι, μουσικοί, εικαστικοί, καλλιτέχνες του θεάτρου και του video με ταλέντο και φρέσκιες ιδέες υπάρχουν αρκετοί στα Γιάννενα, οι οποίοι πειραματίζονται με την τέχνη και παράγουν πρωτότυπα έργα που αξίζουν της προσοχής μας.Αυτό ακριβώς κάνει η παρέα που εμπνεύστηκε και παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά φέτος το «Soundtrope Fe­stival». Μία διήμερη γιορ­τή όπου ο ήχος συναντά την εικόνα, σε μια πειραματική καλλιτεχνική έκφραση η οποία έχει επίσης θέατρο, projection mapping αλλά και σεμινάρια.Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο στον νέο πολλά υποσχόμενο χώρο του Θεάτρου Έκφραση. Χθες εκπρόσωποι της ομάδας που στήνει τη διοργάνωση σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αναφέρθηκαν σ’ αυτήν και στο πρόγραμμά της.


Συνέντευξη τύπου
- Το «Soundtrope Festival» είναι μία συλλογική προσπάθεια από ανθρώπους της πόλης, το οποίο φέτος καλύπτει ένα διήμερο και θα φιλοξενήσει δράσεις απ’ όλους τους χώρους της τέχνης, τόνισε ο εκπρόσωπος της δημιουργικής του ομάδας Αντώνης Παπαδόπουλος. Έκανε δε λόγο για ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και κάλεσε τους Γιαννιώτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια. 
- Από την πλευρά του ο γνωστός Γιαννιώτης κιθαρίστας Βαγγέλης Μπουλουχτσής, ως εκπρόσωπος της καλλιτεχνική ομάδας του 2ου «Soundtrope Festival» μίλησε για μία πολύ καλή προσπάθεια μέσω της οποίας θα ακουστούν πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές που έχουν να κάνουν με σύγχρονα στυλ. Όπως είπε, «η πρωτοπορία πάντα ανανεώνει όλες τις καλλιτεχνικές εκφράσεις. Ο πειραματισμός είναι στοιχείο ανανέωσης της τέχνης. Οι εναλλακτικές προτάσεις όπως αυτές του Φεστιβάλ δεν πρέπει να μας τρομάζουν, αξίζουν να τους δώσουμε μια ευκαιρία». 
- Τέλος, ο υπεύθυνος δημιουργικού Πάνος Λαγδάς τόνισε πως οι Γιαννιώτες θα δουν στο Φεστιβάλ κάτι που θα το έβλεπαν μόνο σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι στα Γιάννενα οι οποίοι μπορούν να παράγουν καταπληκτική τέχνη, δεν τυγχάνουν όμως της αξιοποίησης που αξίζουν. Έκανε λόγο για ένα event πλήρες όσον αφορά στην εκτέλεσή του και για μία πιο ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία φέτος, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την εικόνα και να δούμε πώς επιδρά με τη μουσική».

Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα, πρωταγωνιστές του φεστιβάλ θα είναι οι Γιάννης Αναστασάκης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Δημήτρης Καραγεώργος-Σταύρος Σακελλαρίου, Theatrical duo, dj Kassio.Αύριο, το πρό­γραμμα περιλαμβάνει Chapter 24, Bukowski En­se­m­ble, Χρήστο Ανεστόπουλο, Βασίλη Λαγδά, Dj Set και Super Collider (σεμινάριο).Οι ώρες του φεστιβάλ είναι 18:00 - 23:30 κάθε μέρα
* Προπώληση εισιτηρίων γίνεται σε Viva.gr, Public, Seven, Θυμωμένο Πορτραίτο, Beatnik, Κούνια Μπέλα. Προπώληση 5 ευρώ/ημέρα – 8 ευρώ/διήμερο. Στην είσοδο 6 ευρώ/ ημέρα – 8 ευρώ/ διήμερο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: