Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Συγκεκριμένες προτάσεις καταθέτει ο Δήμος,για την αντιμετώπιση όλων των υγειονομικών προβλημάτων του καταυλισμού στον Κατσικά


Την επιτακτική ανάγκη να επιλύσει η κυβέρνηση τα πολλά υγειονομικά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά, θέτει για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών.Σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (ΟΚΠΑΠΑ), Φίλιππος Τσουμάνης, με συνέντευξη τύπου προχώρησαν σε αναλυτική ενημέρωση, τόσο για τις διαπιστώσεις του Δήμου σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό, όσο και για τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος. Προτάσεις που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας, στο τοπικό συντονιστικό όργανο και στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα υπό τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό.



«Είναι καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης να επιλύσει αυτά τα προβλήματα. Ο Δήμος και όσοι άλλοι φορείς συνδράμουμε στο προσφυγικό πρόβλημα το κάνουμε επικουρικά», διεμήνυσε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε πως ο Δήμος για λόγους ανθρωπιστικούς και υπευθυνότητας, συνδράμει με τις υπηρεσίες του από την πρώτη στιγμή, αν και είχε εκφράσει τη διαφωνία του για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, τον οποίο όλοι οι φορείς της περιοχής έχουνε χαρακτηρίσει ακατάλληλο.

Εν δυνάμει «υγειονομική βόμβα» 
Ο καταυλισμός του Κατσικά χαρακτηρίζεται σαν μια εν δυνάμει «υγειονομική βόμβα» και ο Δήμος καλεί την κυβέρνηση να δράσει τώρα –«που ακόμα μιλάμε για πρόληψη», όπως είπε ο Δήμαρχος - γιατί τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα με την άνοδο της θερμοκρασίας άνοιξη και καλοκαίρι.Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ τόνισε πως «η αντιμετώπιση του προσφυγικού τουλάχιστον για τον Καταυλισμό του Κατσικά από τη Κυβέρνηση δείχνει προχειρότητα και έλλειψη κάθε οργάνωσης και σχεδιασμού , ενώ η όλη στάση της δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να αποφύγει τις δικές τις ευθύνες μεταθέτοντας αυτές στο Στρατό, στις Περιφέρειες, στους Δήμους. Ο Δήμος ήταν εξαρχής αντίθετος με την επιλογή του χώρου αυτού. Δυστυχώς, όμως δεν εισακούστηκε και εκ των υστέρων αναγνωρίζεται το λάθος ».Ο Φίλιππος Τσουμάνης, έχοντας παράλληλα και την ιδιότητα του γιατρού αναφέρθηκε αναλυτικά στους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγιεινή ενός καταυλισμού, όπου «όλοι αυτοί οι παράγοντες αντιμετωπίζονται λάθος σήμερα στον καταυλισμό του Κατσικά», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: