Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Για πρώτη φορά το Άγιο Φως απευθείας στην Άρτα από τους Άγιους Τόπους!

Φέτος, θα είναι η πρώτη φορά που το Άγιο Φως θα ταξιδέψει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα, στην Άρτα. Κι αυτό, επειδή θα το συνοδέψει η κυβερνητική εκπρόσωπος και βουλευτής Άρτας, η Όλγα Γεροβασίλη.
 Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωθυπουργικό Embraer-209 θα απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 7 το πρωί του Μ. Σαββάτου, μεταφέροντας μεταξύ άλλων, την υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου και του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, με προορισμό το Ισραήλ.



Στις 4 το απόγευμα, θα απογειωθεί από το Ισραήλ και στις 6 μ.μ. θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός, που στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.
 Η Όλγα Γεροβασίλη θα πάρει την πτήση των 8:20 για Γιάννενα, έχοντας μαζί της δύο φαναράκια με το Άγιο Φως. Φθάνοντας στα Γιάννενα, στις 9:20 το βράδυ, θα παραδώσει το ένα στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και στη συνέχεια, θα φθάσει οδικώς στην Άρτα, όπου θα δώσει το Άγιο Φως στον Μητροπολίτη Άρτας, Ιγνάτιο, που θα περιμένει να το υποδεχθεί με τις προσήκουσες τιμές.
Είναι σίγουρα από τις φορές, που κάποιος μπορεί να πει απενεχοποιημένα και χωρίς τον φόβο παρεξηγήσεως, το γνωστό παλαιοπολιτικάντικο... "κατόπιν ενεργειών της"!!!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: